Хот-хечът Hyundai i30 ще получи 275 к.с.
Секция: Автомобили
16 Февруари 2017 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хот-хечът Hyundai i30 ще получи 275 к.с.

/КРОСС/ Спортната версия на Hyundai i30 под името N ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор, съобщава изданието Motor1. Той ще развива 250 к.с., но корейският производител предвижда и по-мощна версия с 275 к.с. И в двата случая максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч.

Според информацията на изданието, хечбекът ще получи нови брони, преден спойлер, както и специални джанти. Автомобилът ще бъде оборудван с модернизирана спирачна система с боядисани в червено дискове, спортно окачване и намален клирънс. Серийната версия ще има и 2 тръби на изпускателната система.

Премиерата на автомобила ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември тази година. Основни конкуренти на хот-хеча на Hyundai ще бъдат Ford Focus ST и VW Golf GTI. Продажбите ще стартират в началото на 2018 г., като цените предстои да бъдат обявени.

Подобни версии ще получат и два от моделите от луксозния бранд Genesis, който също е собственост на Hyundai. Първи ще излезе седанът G70, подготвян за конкурент на Mercedes-Benz C-Class, Lexus IS, Audi A4 и BMW 3-Series. Той ще бъде оборудван с 3,3-литров V6, развиващ 370 к.с. и 509 Нм въртящ момент. Коя ще бъде втората машина с подобна модификация, засега остава тайна.