Утре ще е слънчево, живакът ще достигне 12 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Февруари 2017 20:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще е слънчево, живакът ще достигне 12 градуса

/КРОСС/ През нощта времето ще е ясно, утре предимно слънчево. В по-голямата част от страната ще е тихо. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла или инверсионна облачност, съобщава на сайта си Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По-късно през деня ще се появи разкъсана висока облачност. Минималните температури ще са предимно между минус 7° и минус 2°, максималните между 7° и 12°. На места в Дунавската равнина мъглите и облачността ще са по-трайни и там дневните температури ще останат по-ниски - около 4°-6°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще слаб от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 5°-8°.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

В събота ще се затопли още малко, но от запад облачността бързо ще се увеличи и вплътни. Ще духа слаб, в Северна и Източна България умерен вятър от запад-северозапад.

В неделя ще бъде предимно облачно. На места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Температурите ще се понижават и през нощта срещу понеделник на отделни места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът за кратко ще премине в сняг, но бързо ще спре.

В понеделник валежите навсякъде ще спрат, облачността от запад ще се разкъсва и намалява. След временно отслабване на вятъра в неделя, в понеделник отново ще бъде от запад-северозапад, слаб до умерен.