Четвърти ден без парно в Габрово
Секция: ИКОНОМИКА
16 Февруари 2017 20:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четвърти ден без парно в Габрово

/КРОСС/ В Габрово са без парно четвърти ден заради авария. Учениците учат с намалени часове, а детските градини се отопляват на ток. От Топлофикация - Габрово не отговарят какви са причините за аварията и кога ще бъде отстранена. Затова от Община Габрово ще заведат дело срещу дружеството и заедно с абонатите на "Топлофикация" излизат на протест.

4409 абонати на „Топлофикация-Габрово" четвърти ден нямат парно. Часовете в три училища са намалени, детските градини и ясли се отопляват на ток. Община Габрово отлага културни и спортни събития, заради ниските температури в обществени сгради.

Таня Христова - кмет на община Габрово: „Ние изпратихме писма до министерство на енергетиката, до комисията за енергийно и водно регулиране. Това се случи през месец декември. За съжаление до този момент нямаме никаква информация за предприети действия от страна на държавните институции."

Димка Лазарова: „Аз имам две деца и постоянно стоим на студено и плащам страшно много за отопление, пък де факто нищо не ползвам от това парно."

От началото на сезона прекъсванията в топлоподаването са над 20. Община Габрово не е получавала отговор от ръководството на дружеството от шести декември миналата година. По думите на кмета на града това е геноцид, на който са подложени цяла зима и чашата на търпението вече е преляла.

Таня Христова - кмет на община Габрово: „Затова ние настояваме да получи отговор на въпроса Кой? Стои зад този геноцид и системен тормоз..Да излезем заедно и да отидем утре в 12 часа пред Топлофикация, за да изразим гражданското си недоволство и позиция, която считам, че трябва да бъде уважена от гледна точка на демократичното ни право да получаваме информация."

Утре се очаква Община Габрово да заведе и дело срещу ръководството на „Топлофикация - Габрово".