​Японски императорски орден беше връчен на българката Биляна Станойлович
Секция: КУЛТУРА
17 Февруари 2017 21:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
​Японски императорски орден беше връчен на българката Биляна Станойлович

/КРОСС/ Японски императорски орден "Святото съкровище - сребърни лъчи" беше връчен на българката Биляна Станойлович на церемония в резиденцията на японския посланик в София, предаде БНТ. В края имаше музикален поздрав от Детския радио хор, с който тя за пръв път попада навремето в Япония.

Така Япония още един път доказа, че е човешка общност, в която уважението прави силата. А Биляна е не само професионален японист и незаменим асистент на 8 японски посланици у нас, за което сега държи в ръцете си указ, подписан от император Акихито, а съдбата свързва по-голяма част от живота ѝ с тази страна в началото в света.

Стъпва там като дете от Детския радио хор на маестро Христо Недялков, а после следва в Токайския университет лично с благословията на основателя му проф. Шигейоши Мацумаe.

Биляна Станойлович: "Япония даде смисъл на живота ми. Когато работиш съвестно и професионално, има кой да те оцени. Японците са хора, които не се вайкат, а преодоляват изпитанията."

Съвсем по японски на церемонията бяха излъчени видеопослания и на седемте японски дипломати, с които тя е работила у нас.

н. пр. Шиничи Яманака, посланик на Япония: "Тя не само е перфекционист, но работи винаги с радост, лъчезарна усмивка и прави щастливи всички наши дипломати тук."