24% ръст на туристическите пътувания на българи в Сърбия
Секция: Туризъм
17 Февруари 2017 21:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
24% ръст на туристическите пътувания на българи в Сърбия

/КРОСС/ 24 % увеличение на българските туристи в Сърбия и 12 % увеличение на нощувките, отбелязват от туристическата борд на западната ни съседка, която участва на туристическото изложение "Ваканция и СПА Експо".

Българските туристи в Белград са на първо място по многобройност, докато за цяла Сърбия те са на трето място, съобщи Желка Пудар от Националния туристически борд на Сърбия. По думите й освен в пограничните градове в последните години сънародниците ни пътуват най-често към Белград и във всички посоки на Северна и Западна Сърбия, посещават и зимните курорти: "Българските туристи обичат да изследват нови места и атракции, заинтересовани са от културните паметници, историята и религията. Сърбия може да предложи атракции за всички възрасти - от семейни почивки до фестивали и концертни прояви. "

"На тази туристическа борса всички пакети за празничните дни в България, както и за Новогодишните празници 2018 са договорени. Смятаме, че трябва да отдадем дължимото като важност на този пазар.
Що се отнася до сръбските туристи в България предпочитанията са основно към летните ваканции и ски курортите", посочи Желка Пудар, като допълни: "България не се рекламира много в Сърбия. Това, което се рекламира у нас са летни, зимни ваканции и обиколни турове до София. Тези, които пътуват към България са първо хора от пограничните области, както и от Белград и Нови Сад и други големи градове."