Предстоящи събития в страната за 18 февруари
Секция: Предстоящи събития
18 Февруари 2017 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 18 февруари

/КРОСС/***Карлово.
От 18.00 часа служебният премиер Огнян Герджиков ще присъства на възпоменателна церемония по повод 144 години от гибелта на Васил Левски на площад „Васил Левски" в града.

***
София.
От 11.00 часа в Националния исторически музей (НИМ) ще се състои урок по родолюбие по повод 144-те години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

***
София.
От 11.00 часа ученици от ФСГ „Васил Левски", гр. Монтана ще дадат почетен караул пред паметника на Левски в столицата. Децата са членове на клубовете „Млади възрожденци", а инициативата е по повод годишнината от гибелта на Апостола.
***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Коалиция "Реформаторски блок-Глас народен" ще представи предизборната си програма.

***
София.
От 12.00 до 14.00 часа "София - Европейска столица на спорта" и "Мачирски спорт" организират първи Зимен семеен празник на Витоша в местността „Офелиите".

***
София.
От 13.00 часа председателят на "Да, България!" Христо Иванов ще представи
икономическата програма, с която партията се явява на предсрочните избори в коалиция с партия Зелените. Събитието ще се състои в офиса на "Движение Да България" на бул. "Драган Цанков" №12-14.

***
София.
От 16.00 часа в зала „Арена Армеец" ще бъде открито Европейското първенство по карате за юноши и младежи до 21 години.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде проведена втората дискусия, свързана с годината на детската книга. Тя се организира от Национален център за книгата - НДК и темата е „Страшните приказки и измислените герои".

***
Бачково.
От 10.30 часа Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще оглави Панихидата в Бачковския манастир в памет на Екзарх Стефан и Патриарх Кирил в съслужение с митрополитите от Светия Синод на БПЦ.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голямата зала на Общината ще се проведе Конференция на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.


***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред Паметник на Васил Левски в кв. „Пролет" бъдат поднесени венци и цветя по повод 144 години от обесването на Васил Левски.

***
Велико Търново.
В Интерхотел ще се проведе Националната работна среща на Професионалната директорска общност за интеркултурно образование „Всеки ученик ще бъде отличник". Събитието се организира от Център Амалипе.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе благотворителния фестивал „Изкуство и милосърдие".

***
Карлово.
От 11.00 часа в НМ „Васил Левски" ще се проведе младежка дискусия на тема „Васил Левски-Човекът".

***
Кърджали.
От 11.00 часа от площад „Освобождение" ще тръгне Патриотичен марш", който ще завърши с поклонение и поднасяне на венец пред Паметника на Левски. Инициативата е на областният координатори на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева по повод навършването на 144 години от обесването на Апостола.

***
Свищов.
От 15.00 часа в хотел „Калето" ПП „Нормална държава" организира дискусия на тема "Смисълът на мажоритарния вот".

***
Смолян.
От 18.30 чaca в двора на Профилираната природоматематическа гимназия „Васил Левски" - Смолян щe ce пpoвeдe митинг и c вoeнни пoчecти щe бъдaт пoднeceни вeнци и цветя пред паметника на Левски. Oт 19.00 чaca щe имa зapя в пaмeт нa Апостола.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в Спортна зала „Иван Вазов" ще бъде открит Национален турнир по стрелба с лък, организиран от Спортен клуб „Загорски стрелец" и Община Стара Загора.

***
к. к. Старозагорски минерални бани.
От 09.00 часа в Хотел Спа „Калиста" Жени ГЕРБ ще проведат Национална политическа академия под надслов „Национално отговорно управление или популизъм".

***
Шумен.
От 14.00 часа в Детски отдел на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще бъде организирано артателие за изработване на мартеници.