Раздадоха якета, обувки и шапки на бездомниците на Централна жп гара-Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Февруари 2017 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Раздадоха якета, обувки и шапки на бездомниците на Централна жп гара-Пловдив

/КРОСС/Якета, обувки и шапки получиха тримата възрастни бездомници, намерили подслон през мразовитите зимни месеци в чакалнята на Централна жп гара Пловдив. И тримата несретници, носещи името Георги, бяха приятно изненадани от своя съименник и заместник-кмет по социалната политика Георги Титюков, който им раздаде подаръците от името на Община Пловдив.

Инициативата е част от политиката на градската управа под тепетата от началото на 2017 година за подпомагане на 50 бездомни, които да бъдат облечени с топли дрехи в студа. Триото възрастни мъже получиха консултация от шефа на дирекция „Социална политика" Веселина Бoтева и представители на дирекция „Социално подпомагане" и попълниха необходимите заявления за издаване на лични документи.

След като получат своите лични карти, те ще имат възможност да кандидатстват и да бъдат настанени в старчески дом, както и да получават социална пенсия. Доброволци бяха осигурили за бездомниците домашно приготвена храна и допълнително дрехи. Заместник-кметът Георги Титюков пък им обеща, че ще бъдат включени в общинската програма „Топъл обяд", осигуряваща до 30 април храна на 2060 крайно нуждаещи се и социално слаби жители на Пловдив.