Руските туристи имат интерес към историческия и балнеотуризъм
Секция: Туризъм
18 Февруари 2017 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските туристи имат интерес към историческия и балнеотуризъм

/КРОСС/Областният управител на Пазарджик Златко Митрев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров.

На срещата в Пазарджик присъстваха също зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, Кирил Рънза - съветник, Константин Емелин - аташе, Анастасия Кабанова - пресаташе в посолството на Руската федерация у нас и представители на «Българска асоциация Витязи - Хан Аспарух», по чиято покана дипломатът е в Пазарджик.
„Много се радвам, че една от първите ми официални срещи като областен управител е с посланика на Русия в България. Нашият народ има прекрасен сантимент към руския народ и руската държава, факт е, че отношенията между България и Русия бележат подобрение", каза по време на срещата областният управител Златко Митрев и допълни, че много от нашите общински центрове са побратимени с градове в Русия, а в последните години се наблюдава ръст на руски туристи, които не само посещават Велинград, но и закупуват свободни терени.
„Руските туристи имат интерес към историческия и балнео туризъм, а България има много интересни дестинации и Велинград е една от тях", каза руският дипломат и декларира готовност за укрепване на икономическите и културните връзки между област Пазарджик и региони от Руската федерация.
Анатолий Макаров посети Пазарджик по покана на Българска асоциация Витязи - Хан Аспарух, където дари компютри и книги и откри образователен център. Дипломатът поднесе цветя пред паметника на ген. Брок в областния град.

Посланик Анатолий Макаров отбеляза, че е планирал и провежда поредица от срещи из цялата страна, с цел опознаване на страната, запознаване с представителите на местната и държавната власт и гражданите на България.
В разговора присъстващите се обединиха около общото мнение, че има добра основа за развитието на отношенията между нашите две страни /България и Русия/, но трябва да се обърне основно внимание на възстановяване на търговско-икономическите контакти /доставка на плодове и зеленчуци, вина и друга продукция от леката промишленост от България/ и развитието на туризма.
На раздяла домакинът подари на госта си Енциклопедия Пазарджик и бутилка червено вино от региона с покана за повторна среща на 21 май, когато е празникът на града.

Източник: Pa1.bg - порталът за новини на Пазарджишка област