Предстоящи събития в страната за днес 19 февруари
Секция: Предстоящи събития
19 Февруари 2017 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес 19 февруари

/КРОСС/***София.
Президентът Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски пред паметника на Апостола на Свободата в столицата.

***
София.
В столичния храм „Света София" вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на панихида в памет на Васил Левски, отслужена от свещенослужители при Софийска Св. митрополия. В 17.40 часа вицепрезидентът ще се включи в литийното шествие до паметника на Васил Левски, където ще присъства на възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата.

***
София.
От 10.00 и 12.00 часа в зала 4 на НДК ще се състои „Бебешка пиеса".

***
София.
От 11.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано" 20, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията.

***
София.
От 11.00 часа в зала EFE, хотел „Маринела", лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и експертният екип на гражданското движение ще се срещнат с над 1000 представители на малкия и среден бизнес.

***
София.
От 11.00 часа пред паметника на Левски в столицата ученици от 162 ОУ „Отец Паисий", гр.София, ще дават почетен караул.

***
София.
От 11.00 часа в кинозалата на Националния военноисторически музей ще се проведе дебат за Левски с участието на професионални дебатьори от Асоциация Дебати и две от знаковите лица на българския ефир - Ива Дойчинова и Симеон Колев.

***
София.
От 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна" 92 Националният военноисторически музей и Асоциация дебати организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски?

***
София.
От 12.00 часа в Национална спортна академия „Васил Левски", закрита лекоатлетическа писта, ще се проведе детски спортен празник "Движи се, забавлявай се!".

***
София.
От 13.00 часа в Ритуалната зала на Централни софийски гробища ще се състои поклонението на доц. Петър Захариев Пашов.

***
Благоевград.
От 11.00 часа бюст-паметника на Дякона, намиращ се на бул. „Васил Левски" с ритуал по полагане на венци и цветя ще бъдат отбелязани 144 години от обесването на Васил Левски.

***
Бургас.
От 11.30 часа пред паметника на Левски в Приморски парк ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поднесени венци и цветя. Веднага след това, от 12.00 часа в Културен център "Морско казино", зала "Георги Баев", ще бъде излъчен документалният филм "Левски пред съда на Портата и историята".

***
Бяла/с. Лом Черковна.
От 07.00 часа ще започнат частичните избори за кмет на кметство Лом Черковна, община Бяла.

***
Велико Търново.
В Интерхотел ще се проведе Националната работна среща на Професионалната директорска общност за интеркултурно образование „Всеки ученик ще бъде отличник". Събитието се организира от Център Амалипе

***
Видин.
От 10.30 часа в храм „Св. Димитър Солунски" ще бъде отслужена Заупокойна молитва по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. От 11.00 часа ще се проведе поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски във Видин.

***
Враца.
От 10.30 часа в Храм „Свето Възнесение" ще се отслужи Панихида по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата- Васил Левски.

***
Враца.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат отбелязани 144 години от гибелта на Апостола на свободата.

***
Враца.
От 13.00 часа в Голямата зала на „Младежки дом" ПП ГЕРБ - Враца организира конкурс за творчески електронен продукт под надслов: „Свята и чиста България".

***
Враца.
От 17.30 часа на площад „Македония", „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" организират факелното шествие, посветено на 144-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

***
Добрич.
От 10.30 часа в храм „Свети Георги" ще бъде отслужена панихида по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски, а след това и общоградско поклонение и полагане на цветя на паметника на Васил Левски.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои Куклен спектакъл „Не пресичай на червено".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Пиано-бар „Мелоди" - Хотел „България" ще се проведе Фестивал „Изкуство и милосърдие" с благотворителна кауза.

***
Дупница.
От 12.30 часа от площад „Свобода" ще започне шествие до паметника на Васил Левски, посветено на годишнината от обесването на Апостола на свободата.

***
Карлово.
От 9.00 часа в храм „Св. Богородица" ще бъде отслужена Архиерейска света литургия и панихида в памет на апостола. От 11.00 часа ще се проведе възпоменателен митинг-поклонение на Площад „Васил Левски" с поднасяне венци и цветя на паметника на Васил Левски.

***
Кубрат.
От 7.00 часа ще започнат частичните избори за кмет на община Кубрат.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои общоградско поклонение, посветено на 144-годишнина от обесването на Апостола.

***
к. к. Старозагорски минерални бани.
В Хотел Спа „Калиста" продължава Националната политическа академия под надслов „Национално отговорно управление или популизъм", организирана от Жени ГЕРБ.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Църквата „Св. Св. Петър и Павел" ще бъде отслужена панихида по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. От 11.00 часа ще се състои поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика в Пловдив.

***
Разград.
От 10.30 часа в двора на ОУ „Васил Левски" ще бъдат отбелязани 144 години от обесването на Васил Левски.

***
Силистра.
От 11.00 часа пред паметника на Левски в Силистра Дирекция „Хуманитарни дейности", отдел „Култура", Общински комитет „Васил Левски", Общински клуб „Христо Ботьов" организират възпоменателна проява, посветена на 144 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски.

***
Симитли.
От 11.00 часа пред бюст - паметника на Левски в мемориалния парк в центъра на град Симитли ще се проведе ритуал по поднасяне на цветя и венци.

***
Сливен.
От 10.00 часа, пред ПМГ „Добри Чинтулов" ще се състои „Урок по родолюбие" - Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски - учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски.

***
Сливен.
От 11.30 часа в катедрален храм „Св. Димитър" ще се състои панихида в памет на йеродякон Игнатий-Васил Левски.

***
Сливен.
От 12.30 часа на пл. „Васил Левски" ще се проведе общоградска възпоменателна церемония и поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в Катедрален храм „Св. Димитър" ще бъде отслужена заупокойна света литургия в памет на Апостола на свободата Васил Левски.

***
Стара Загора.
От 9.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се състои възпоменателен ритуал „Почит към апостола".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои общоградски ритуал - поклонение с поднасяне на венци и цветя.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър - Стара Загора ще се проведе спектакълът „Петя и вълкът"- симфонична приказка по Сергей Прокофиев.

***
Търговище.
От 11.00 часа ще се проведе общоградско поклонение за поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Васил Левски. Програмата включва художествена композиция „Разпитът на Левски", подготвена от учениците на I СУ „Св. Седмочисленици". В 10.30 часа ще бъде отслужена и панихида в храм „Св. Иоан Рилски", организирана от Архиерейското наместничество и Обществен комитет „В. Левски".

***
Шумен.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Шумен Община Шумен и Шуменският военен гарнизон организират общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 144 години от гибелта на Апостола. В програмата за отбелязване на годишнината ще участва и Общинският духов оркестър "Михаил Биков". Слово за Левски ще произнесе Андрей Соколов, учител по история в СУ „Йоан Екзарх Български".