Нестандартна арт премиера на новото MINI Countryman
Секция: Автомобили
19 Февруари 2017 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нестандартна арт премиера на новото MINI Countryman

/КРОСС/Новото поколение на MINI Countryman беше представено с нестандартна арт изложба във PhotoSynthesis Art Center, с което моделът отбеляза официалната си премиера в страната.

Второто поколение MINI Countryman е с нова конструкция, която предлага по-щедро вътрешно пространство с пет пълноценни места. MINI Countryman е по-дълъг от предшественика си с около 20 см и е по-широк с около 3 см. Междуосието му е удължено със 7,5 см. Багажникът е увеличен до 450 литра.

Автомобилът е пригоден за всякакви пътни условия, благодарение на интелигентната система за задвижване на всички колела ALL4, а моделът се предлага с ново поколение двигатели и трансмисии. Централният уред за пръв път е с тъчскрийн функция и с увеличени размери на екрана до 8,8-инча. По-късно през годината се очаква и Plug-in хибридната версия на модела - MINI Cooper S E Countryman ALL4. Той позволява чисто електрическо шофиране с максимална скорост до 125 км/ч. Електромоторът с мощност 65 кВт/88 к.с. подава мощността си чрез едностепенна трансмисия към задната ос, докато трицилиндровият бензинов двигател с мощност 100 кВт/136 к.с., комбиниран с шестстепенна трансмисия Steptronic, задвижва предните колела.

Като алтернатива на серийната шестстепенна механична скоростна кутия ще се предлага 6-степенна трансмисия Steptronic. Осемстепенният Steptronic ще се предлага като опция за новите MINI Cooper S Countryman и MINI Cooper D Countryman, а при MINI Cooper SD Countryman тя е част от серийното оборудване.

MINI Cooper S Countryman ALL4 в комбинация с осемстепенна трансмисия Steptronic ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,2 секунди - тоест е по-бързо с 0,9 секунди от съответния предходен модел. В зависимост от двигателя намалението на разхода на гориво достига до 1,4 л/100 км. Рекордьор по икономичност сред моделите с двигател с вътрешно горене е новото MINI Cooper D Countryman с разход на гориво от 4,5 до 4,3 л/ 100 км и СО2 емисии от 118 до 113 г/км.