Злато за българския ансамбъл в Москва
Секция: СПОРТ
19 Февруари 2017 15:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Злато за българския ансамбъл в Москва

/КРОСС/Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели златен медал за съчетанието си с пет обръча на турнира от веригата "Гран при" в Москва. На второ място остана отборът на Русия, на трето са гимнастичките от Египет.

Момичетата ни допуснаха грешка в наситената с изключителен риск композиция, но като цяло изиграха съчетанието си по-силно от домакините и заслужено спечелиха първото място с оценка 16.100.
Руските гимнастички получиха 14.300.

Посланикът на България в Москва Бойко Коцев награди нашите момичета на почетната стълбичка.

Вчера българският ансамбъл заслужи среброто в многобоя.

Това е първо състезание за изцяло подновения ни ансамбъл, на който се падна тежката отговорност да продължи пътя на предишните златни момичета, които се оттеглиха след олимпиадата в Рио. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова защитиха достойно и смело авторитета на българската школа. Показват сложна, новаторска и изключително красива гимнастика с амбиция за нови златни върхове.

Треньор на новия ни ансамбъл е Весела Димитрова, която успя за кратко време да превърне талантливите момичета в отбор със самочувствие и да наложи новаторския си стил в съчетанията.