Днес валежите ще започнат да спират
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2017 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес валежите ще започнат да спират

/КРОСС/ Днес от запад валежите от дъжд и сняг ще започнат да спират, най-късно в Североизточна България, а в Западна облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Максималните температури ще са между от 2° - 3° в североизточните райони до 11° в крайните югозападни. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде облачно и на места ще превалява дъжд, но вече слаб. Разкъсвания и намаления на облачността ще има към края на деня. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 5 - 7°. Температурата на морската вода е 3 - 4°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще духа умерен и силен северозападен вятър. До обяд на места все още ще има слаби валежи от сняг, а по-късно през деня облачността ще се разкъсва и намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.