Днес излиза пълният доклад за обществените поръчки на предходния кабинет
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2017 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес излиза пълният доклад за обществените поръчки на предходния кабинет

/КРОСС/ Докладът на Инспектората на Министерския съвет за обществените поръчки на предходния кабинет ще бъде публикуван днес. Част от резултатите от проверките бяха огласени още в петък от министър-председателя Огнян Герджиков.

Служебният премиер посочи, че са констатирани нередности при търгове за поддържане на магистралите "Тракия" и "Хемус", като предупреди за риск от спиране на средствата по Програмата за развитие на селските райони заради забавен одит. От доклада днес трябва да станат ясни и подробности по десетките нарушения, открити от инспекторите в Министерството на отбраната:

По 9 процедури е установено наличието на индикатори за измама и други сериозни нарушения и са предадени на Военната прокуратура, съобщи служебният премиер миналия петък. От своя страна бившият военен министър Николай Ненчев отхвърли обвиненията за нарушения в обществените поръчки по време на неговия мандат.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството оповестиха, че ще представят следобед информация за състоянието на програмите и приоритетите в своя ресор.