Светльо Витков: Когато "Глас народен" се превърна в глас в пустиня, се наложи да се коалираме
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2017 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Светльо Витков: Когато "Глас народен" се превърна в глас в пустиня, се наложи да се коалираме

/КРОСС/ "За четири години минахме през доста етапи. Първата година плюехме всички партии. От плюенето обаче файда няма - то набира електорат, но не дава решения. Втората година започнахме да мислим за решения. Пращахме предложения, които обаче бяха хвърляни в кошчето. Нито една медия не ни обърна внимание. Третата година разбрахме, че само да даваш решения и да плюеш другите не е ползотворно. Така че трябваше да проявим диалогичност и да седнем на масата и да се разберем". Така коментира в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" Светльо Витков мотивите за коалицията с Реформаторския блок.

"Когато "Глас народен" се превърна в глас в пустиня и когато нямаме никаква трибуна, се наложи да направим това. Изборите бяха два - или „Глас народен" да продължи както досега да се бори за 1%, или да скочим и да влезем в парламента чрез коалиция. Иначе бяхме обречени на бавна смърт", поясни още Витков.

По думите му това, от което има нужда десницата, е обединение. Има нужда от нови лица, а ние - от трибуна. Избрахме партии и формации, които имат близка програмна рамка до нашата и разговаряхме с тях, каза той.