Георги Величков: Бях влюбен в госпожата по пеене
Секция: Интервюта
20 Февруари 2017 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Величков: Бях влюбен в госпожата по пеене

/КРОСС/ Зарязах високоплатена работа, за да стана шоумен, споделя момчето от Самарканд

Георги Величков е сред новите имена на поп сцената в България и Русия. Роден е през 1987-а в Самарканд - един от най-старите градове на света. Майка му е арменка с грузинска и руска кръв, баща му е българин. Родителите му се запознават в Приморско. Георги израства в Москва. Кариерата му тръгва с "Непоседы", откъдето започват екстравагантните момичета от "Тату", Сергей Лазарев и други. От 2007-а насам Георги работи с Филип Киркоров, Дима Билан, балет "Тодес ", "Машина времени", "Любе". Партнира си с изпълнителя на хита "Казабланка" LowDeepT. Истински фурор предизвиква с изпълнението на "Позови меня" на култовата банда "Любе" в "Пееш или лъжеш" по Нова. Няколко дни по-късно получава обаждане от администрацията на Путин - канят го да води коледно парти в клуб "Есенин" до Кремъл. Неотдавна Георги снима във филма "Немезис".

- Георги, как от старинния град Самарканд се озовахте в София?
- След разпадането на СССР повечето мои роднини се преместиха в Москва. И ние с майка ми ги последвахме. Руската столица стана моят дом за почти 10 години - може би най-важните за мен. По семейни причини обаче през 1999-а дойдохме в България - родината на баща ми. С майка ми са разведени, но той ни помогна да се адаптираме в нова, вече трета за нас страна. Преди имах планове да се върна в Москва, но определено ще остана тук. Макар че никога не се знае...

- Откога ви влече музиката?
- От дете участвам в хорове. Даже бях влюбен в госпожата по пеене. Но и от първи клас тренирах баскетбол - продължих да играя тук в "Лукойл Академик"


- Имали ли сте проблеми с родителите си около избора на професия? Може би те са искали инженер или лекар в семейството, а не шоумен?
- Майка ми винаги ме подкрепя. Винаги застава зад мен, за което й благодаря сърдечно. Баща ми бе доста скептично настроен, когато преди 3 години зарязах високоплатената си работа и започнах да се градя като шоумен. Но след като ме видя в "Пееш или лъжеш", съмненията му се изпариха. Силно се надявам да са ми живи и здрави, за да им давам още поводи за гордост.


- С тази холивудска външност радвате ли се на много почитателки? Имате ли си сериозна приятелка?
- Холивудска? Ха-ха... Не мисля, че е чак холивудска, но благодаря. Да, определено не страдам от липса на женско внимание.
Проблемът със сериозната приятелка обаче е сложен
Или моите критерии са много високи, или просто не се е намерило момичето. А и с тази професия? Всеки път след участие излизат снимки с някоя дама - или с повече. Коя жена може да преглътне лесно това?


- Работили сте с Филип Киркоров, Дима Билан, балет "Тодес", "Машина времени", "Любе"... Разкажете интересни преживявания.
- С Филип обикаляхме страната и го виждах в доста по-различна светлина. Дори сме сядали за популярни игри като "Мафия" - с него и екипа му. В "Тодес" пък имах връзка с една от водещите балерини. Но беше от разстояние - не издържа повече от година. "Машинистите" са уникални! Много умни и приятни. Когато бях в Москва, ме поканиха на техен концерт в Летния театър в парка "Горки".


- С кого от споменатите личности най-трудно се работи?
- Няма лесно в шоубизнеса. Програмите на Филип Киркоров много вдъхновяват и обогатяват, но те изцеждат като лимон. Когато обаче работата ти носи удоволствие, няма трудни неща.


- Как се вписахте в екипите на звездите от предишните поколения?
- Бях изненадан от подхода и обръщението към мен. Много интелигентни са. Не само защото говорят на "Вие". Някак успявам да се впиша и да стана "свой". Радвам се, че до ден днешен поддържам приятелски отношения с повечето от тях.


- Как стана така, че ви поканиха да снимате в риалити формат номер едно на Русия "Дом 2"? Това помогна ли в кариерата?
- Отидох на кастинг. Запознах се с главния редактор на проектите на канала ТНТ. Той предложи да участвам и ми даде доста сериозен договор. Бях изненадан - снимки за списания, модни фотосесии... Всичко се случи точно така, както беше описано в него. Не мога да отрека, че придобих опит пред камера. Справих се доста добре и публиката ме харесваше.


- Разкажете повече за вашите представления в стила stand up comedy.
Аз съм доста творческа личност и от дете съм на сцената
Хората около мен знаят, че "правя" весело. Присъствал съм на Stand up comedy фестивал в Москва като зрител и останах изненадан от високото ниво на хумора. В България имаме няколко доста добри комедианти. С няколко мои приятели се стараем да вдигнем нивото на жанра в България, който е всекидневие в Америка.


- С какво ще изненадате зрителите в авторското ви шоу "JR - Жоро Руснака"?
- Правя оne man шоу. Разказвам най-доброто от трите ми години на комедийната сцена. 130 минути смях в залата. Сълзи и коремни плочки от смях! Гарантирам!


- Възприемате ли се като актьор след участието във филма "Немезис"?
- Да. Мисля, че съм доста добър като актьор, отколкото като певец. Не е само лично мнение, а и на режисьора Ивайло Спасов.


- Как се почувствахте в "Пееш или лъжеш"?
- Не мога да опиша чувството, когато залата се изправи на крака и Маги Халваджиян вдигна палците. Овациите бяха над минута и даже пуснах сълза. Добре, че в ефир не се видя. Получих адски много позитивни отзиви от хора, които не познавам. Беше свръхестествено! Не мислех, че ще предизвикам подобен интерес. После изпратих видеото на познат в Москва, който го показал на министъра на промишлеността. След няколко дни получих обаждане от администрацията на Путин - поканиха ме да водя новогодишно парти в клуб "Есенин", който се намира на 400 метра от Кремъл. Там присъстваха хора от висшия политически елит. Посрещнаха ме много топло и с много подаръци. Бях притеснен, но след като видях реакцията им на моето пеене, всичко се обърна на 360 градуса. Пях им до сутринта.


- Какво да очакваме от вас?
- Нови песни, които записвам в студиото на моя приятел Артур Надосян. Ще заснема и клипове. Ще се постарая да направя ново комедийно шоу. С Атанас Лазаров правим формата "Подмосковные вечера" и искаме да го изнесем извън България - водим преговори с партньори от различни страни

Автор: Оля Ал-Ахмед, Стандарт