Родители съобщават за случаи на краста в детска градина в старозагорско
Секция: Здраве
20 Февруари 2017 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Родители съобщават за случаи на краста в детска градина в старозагорско

/КРОСС/ Родители съобщават, че в детската градина в старозагорското село Братя Даскалови деца са заразени с краста, предаде БГНЕС. "Става дума за единичен случай. Въпреки това са предприети всички мерки за ограничаване разпространението на заразата", заявиха от детското заведение и кметството в селото.

Родителите обаче не вярват във версията на властите, и твърдят, че вече има епидемия. "Заразени са няколко деца от детската градина. Един от тях е моят син", каза Манол Манолов, баща на едно от децата.

Съпругата му - Ваня Минчева, е учителка в детската градина на селото, и твърди, че се опитва да се потули случаят със заразата, за да не удари по авторитета на работещите там.

От своя страна заместник-кметът на селото - Галина Радева, заяви, че не отрича за създалата се ситуация и са предприети всички мерки за ограничаване на разпространението на заболяването. Предприети са мерки за дезинфекция и изпиране на всички чаршафи и завивки на децата при много висока температура, препоръчани от РЗИ - Стара Загора.