Искаме избирателни секции в още 17 града в Германия
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2017 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Искаме избирателни секции в още 17 града в Германия

/КРОСС/ Българското посолство в Берлин е поискало от германските власти да разрешат откриване на избирателни секции в 17 града, в допълнение към секциите в дипломатическите и консулски представителства на страната ни във федералната република, предаде БНР.

Все още не е получен отговор от германска страна дали освен посолството в Берлин в двете консулства в Мюнхен и Франкфурт и в почетните консулства в още пет германски града, българите, живеещи във Федералната република, ще могат да гласуват и в други населени места в страната.

Временните обществени съвети на българите в чужбина предлагат това да са градовете Аахен, Бремен, Валдорф, Дортмунд, Дрезден, Дюселдорф, Карлсруе, Касел, Констанц, Кьолн, Манхайм, Нюрнберг, Регенсбург, Фрайбург, Хановер, Хам и Лайпциг. Заради разрешителния режим на разкриване на секции в Германия на последните избори - на шести ноември миналата година - секции бяха разкрити само в посолството в Берлин и консулските служби и това доведе до образуване на огромни опашки на чакащи да гласуват.