BTL Industries: Технологичен прогрес във физикалната и рехабилитационна медицина
Секция: Технологии
20 Февруари 2017 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
BTL Industries: Технологичен прогрес във физикалната и рехабилитационна медицина

/КРОСС/Най-новите достижения във физиотерапията и рехабилитацията бележат нова ера в тези направления на медицината.

Навлизането на високите технологии в методите за лечение на различни заболявания засягащи костно-мускулния апарат е все по- осезаемо. Това, което не се променя в медицината е основният фокус, а именно облекчаване на болките на пациентите и постигане на максимално бързо и пълноценно възстановяване от травми и увреждания.

През последните години се постига още една мечта на лекарите и пациентите - откриват се нови неинвазивни методи за лечение, които се превръщат в по-добра алтернатива на традиционните оперативни решения.

Изследователите и инженерите вече успешно интегрират различни технологии, като ултразвук, лазерна технология и магнитна терапия в хай-тек апаратура, с която значително се подобрява здравето на пациентите и качеството им на живот. С помощта на високотехнологични уреди се постигат забележителни резултати в облекчаването на болките при пациенти, страдащи от хронични заболявания, фрактури и др.

Тенденциите във физикалната медицина се фокусират върху разгръщането на потенциала на технологиите и използването им за третирането на все повече заболявания. Компаниите, разработващи модерна медицинска апаратура, вече постигат страхотен успех в производството на уреди с комбинирани възможности. Вече бързо и лесно могат да се прилагат няколко вида високотехнологични терапии по време на курса на лечение.

Апарати, като BTL-4000 Smart & Premium на БТЛ Индъстрийз, например, обединяват няколко терапии: ултразвукова, лазерна, магнитна и електротерапия. Освен предимствата за пациентите, съвременните уреди осигуряват и огромни ползи за лекарите и терапевтите, работещи с апаратурата. BTL-4000 Smart & Premium е съвместим с апликатора BTL HandsFree Sono за хомогенно разпространение на ултразвуковите лъчи и по-ефективно третиране на по-големи зони. Благодарение на BTL HandsFree Sono се осигурява голяма прецизност при работа и по-пълноценно лечение на пациентите.