Три българки се опитаха да внесат над 3 кг хероин от Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2017 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три българки се опитаха да внесат над 3 кг хероин от Турция

/КРОСС/Над 3 кг хероин откриха митническите служители на "Капитан Андреево".

Наркотикът е бил облепен по тялото на непълнолетно момиче. Друга част е бил в бельото на две жени.

Нарушителите са български граждани, които пътували в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Пред митническите служители на българския митнически пункт шофьорът и трите пътнички обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При извършения личен преглед у трите пътнички митническите инспектори откриват общо осем пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. Един от пакетите е открит, залепен в областта на кръста на непълнолетното момиче, а другите седем пакета са намерени в сутиените и долното бельо на другите две жени.

Извършеният на място наркотест показва, че съдържащото се в пакетите прахообразно вещество е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 3.394 кг на стойност 305 460 лева по цени за нуждите на съдебната система.

Хасковският окръжен съд е постановил постоянна мярка "задържане под стража" на двете жени, а на непълнолетното момиче е наложена мярка "надзор от служител на Детска педагогическа стая".