Руска компания демонстрира летящ мотоциклет (видео)
Секция: Автомобили
20 Февруари 2017 14:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руска компания демонстрира летящ мотоциклет (видео)

/КРОСС/Редица компании в света разработват персонални летящи мепесета, работещи на принципа на въздушната възглавница /hovercraft/. Руската компания Hoversurf работи усилено върху летящ мотоциклет и демонстрира във видео постиженията си в тома направление.

Машината е нареченаScorpion-3, има четири винта, всеки със собствен електромотор. Електроенергията идва от централен акумулатор, монтиран централно в конструкцията, където са още седалката и контролните прибори на машината. Релано погледнато това е комбинация от дрон с четири винта и мотоциклет.

Според Hoversurf, продуктът й Scorpion-3 може да се управлява ръчно или автономно с използването на оригинален софтуер на компанията. За съжаление не се съобщават данни за пробега с едно зареждане или времето за презареждане, но се споделя, че в Hoversurf проучват възможностите за използване на ДВГ като бордови генератор на ток за удължаване на пробега.

От Hoversurf смятат, че когато Scorpion-3 излезе на пазара той ще се хареса на на ентусиастите на екстремните спортове и приключения. Машината според тях има и военен потенциал, както и възможност за употреба като летящо такси на къси разстояния.

video:https://www.youtube.com/watch?v=odVFa_3lmiM