Нинова към Горанов: Разберете с Борисов къде са 16-те милиарда от заема
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2017 20:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова към Горанов: Разберете с Борисов къде са 16-те милиарда от заема

/КРОСС/„Става още по-наложително да се каже истината, след като видях в какви обяснения влизат от ГЕРБ. Те взаимно се изключват един друг", заяви Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП, по повод коментарите на бившия премиер Борисов и бившия министър на финансите Горанов след исканата от социалистите ревизия на външния дълг.

Нинова посочи, че Борисов с казал, че парите от заема от 16 млрд. лв. се намират в резерва, а Горанов днес е казал, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем. „Има разминаване. Да се каже има ли такова нещо, къде са парите, изхарчени ли са и за какво", призова тя.

По думите на лидера на БСП Борисов „се опитва типично в собствен стил да си измие ръцете със сегашния служебен министър". „Да му припомня все пак, че решението за дълга беше взето от Министерския съвет, оглавяван от него, и подкрепено от депутатите от ГЕРБ в парламента. Те са отговорни", заяви Нинова.

„Тази истина е наложителна и моля г-н Герджиков да не го приема като партийно поръчение, а като необходимост - да каже истината за състоянието на държавата", заяви лидерът на БСП.
Корнелия Нинова направи предложение ревизията на дълга да бъде направена от външна фирма.