Бърз влак блъсна момиче на прелез в Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Февруари 2017 21:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бърз влак блъсна момиче на прелез в Благоевград

/КРОСС/19-годишно момиче е с тежка черепно-мозъчна травма, след като беше блъснато от влак на жп прелез в благоевградския квартал "Струмско".

Инцидентът е станал след 17 часа, като момичето се опитало да пресече линията при спуснати бариери и задействана светлинна и звукова сигнализация. Ударено е от международния влак, който се движел по направление София- Кулата-Солун.

Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ са установили, че момичето е със сериозна травма на главата, но е било в съзнание.

Машинистът на влака е спрял локомотивът на метри от инцидента. Все още не е ясно дали момичето е изхвърлено от ударната вълна или е имало и сблъсък. Лекарите в Благоевградската болница не се ангажират с прогнози, тъй като се правят допълнителни изследвания, за да се установи има ли и други травми.

Полицията не дава повече информация за самоличността на пострадалото момиче и обстоятелствата, при които е станала катастрофата. Очевидци от квартала твърдят, че е 19-годишното момиче е говорелп по телефона и е била със слушалки. Движението по железопътната линия е преустановено.