Партиите ще се опитат да копират модела "Радев"
Секция: ПОЛИТИКА
20 Февруари 2017 22:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Партиите ще се опитат да копират модела "Радев"

/КРОСС/Предсрочният вот в комбинация с вълненията на Изток и на Запад, накара партиите у нас да променят досегашните си стратегии и да започнат комуникацията си с избирателите в съвсем друга посока. Говоренето на партиите е станало основно в две направления - национално или социално.

Такова обобщение направи в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR социологът Първан Симеонов.

"Предизборната кампания ще бъде пинг-понг, блиц, бързо разиграване", прогнозира той.

Промяната в политическото говорене дошла от смяната на нагласите на българина, които от своя страна са повлияни от международната обстановка. Тези нагласи обаче са повече сантиментални, отколкото рационални, предупреди Симеонов. Той цитира и последния сондаж на "Галъп", резултатите от който сочат, че 42% от българите биха се обърнали към Русия в случай на война.

По думите му още една значителна промяна в стратегиите на партиите ще бъде при избора на ключови кандидати. "Моделът "Радев" е удивителен - човек, който преди половин година беше непознат, сега е президент на страната. Другите партии ще се опитат да копират този модел", посочи Симеонов.

Относно служебното правителство коментира, че засега кабинетът "Герджиков" "стъпва" без резки движения и не е изключено да остане за повече от предвиденото.