Силата на заобикалящата светлина – умения за качествени видеа с Huawei Mate 9
Секция: Технологии
21 Февруари 2017 12:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силата на заобикалящата светлина – умения за качествени видеа с Huawei Mate 9

/КРОСС/ Huawei Mate 9 е още един от поредицата смартфони на Huawei, които осигуряват на потребителите възможности за професионални снимки и видеа. Камерата с двойна леща се превърна в символ на мобилната фотография. Тя даде начало на една световна тенденция, последвана от много други производители. В процеса на създаване на двойната камера, Huawei се обвърза в дълготрайно партньорство с немската легендарна компания Leica. Това партньорство доведе до създаването на уникален дизайн, който придава страхотен детайл на изображението, но също така съхранява духа на черно-бялата фотография - нещо, което доскоро беше достъпно само за професионалните и много скъпи камери на Leica.

Huawei Mate 9 не само прави перфектни снимки, но и има страхотна видеокамера. Потребителите искат да са сигурни, че нещата, които записват и публикуват в социалните мрежи, имат нужното качество. Първите опити може да не са много успешни, но с всеки запис потребителите стават все по-добри и скоро започват да постигат интересни резултати. С Huawei Mate 9 може да записвате всеки кадър или момент, без да чакате настъпването на уникални събития, които всъщност са рядкост. Красив изгрев, отдалечаващ се автобус, величествени или старинни сгради, тълпа в метрото - само част от любопитните сюжети за един кратък и сладък филм. Спортни мероприятия или концерти са също подходящ повод да споделите своите видеа онлайн с аудиторията.
Преди да започнете да записвате, настройте най-високото качество на видеото на вашия смартфон, което в случая на Huawei Mate 9 е UHD 4K. Това е качеството, което може да бъде намерено в професионалните камери. Запомнете да държите телефона си стабилно по време на записа. Mate 9 е снабден с оптичен стабилизатор на изображението, но поддържайки стабилен захват и избягвайки резки движения, ще създаде превъзходни резултати. Това е изключително важно, когато се снима привечер, нощем, но също така в по-тъмни и мъгливо осветени помещения.

Няма да са нужни повече от няколко дни за по-опитните потребители, за да открият допълнителните свойства, които са на разположение. Точно преди старта на снимките може да настроите наситеността на цветовете. Режимът „ярки цветове" ще направи вашето видео по-наситено. Следващата стъпка ще бъде включването на Pro режим. Устройството ще ви позволи ръчно да настроите яркостта на светлината, да изберете режим за автоматично фокусиране и да решите как да бъде измерена околната светлина. Ръчната настройка на белия баланс също ще бъде в полза и е хубаво да се експериментира с нея, когато се снима на вечерна или на изкуствена светлина.

Това не е всичко което Huawei Mate 9 предлага. Когато снимате човек, режимът „Разкрасяващо видео" си заслужава да бъде изпробван. Телефонът може да приложи „грим" на лицето на вашия обект. По-артистично начинание ще бъде да използвате модерни ефекти като забавяне или забързване на действието във вашите видеа. И двете са достъпни в смартфона.

Mate 9 предлага други допълнителни плюсове, които на пръв поглед може да не изглеждат директно свързани със създаването на видео материал. Излиза обаче, че например големият дисплей с висока резолюция е страхотен визьор, който надиграва типичните дигитални камери. Бърз Wi-Fi и LTE са технологии, които ви позволяват да качите видео съдържание в облака. Качествената батерия на устройството кара „видео камерата" да работи с часове.

Веднъж щом наберете повече опит и започнете да създавате по-качествени филми, обмислете да закупите триножник, и специална стойка, както и кардан за смартфони. С такова оборудване, последвано от преработка на компютър, вашите смартфон клипчета ще започнат да наподобяват професионални продукции, заснети със скъпоструващ хардуер.

Huawei Mate 9 е отличен инструмент за всеки видео ентусиаст. Производителят е успял да създаде устройство, което предлага отлично качество на записване, както и други интересни и модерни способности. Не забравяйте да изпробвате своя смартфон в условия със затрудняващо осветление, където наистина ще видите как продуктът се откроява.

Huawei Mate 9 е в продажба в магазините на мобилните оператори в България от края на 2016г. Потребителите могат да избират между цветова гама от сиво, шампаненозлатисто и керамичнобяло.