Феновете на "Левски" обявиха война на Спас Русев
Секция: СПОРТ
21 Февруари 2017 18:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Феновете на "Левски" обявиха война на Спас Русев

/КРОСС/ След като вчера фенският тръст "Синя България" напусна демонстративно Общото събрание на "Левски", днес Националният фенклуб на привържениците на "Левски" (НКП) обяви официално война на ръководството на клуба. Това организираните "сини" привърженици сториха с нарочна декларация. В нея, наред с изказаното огорчение от това, че новият собственик Спас Русев не ги зачита, те намекват и, че има вероятност да "издействат" дисциплинарни наказания за "Левски" заради умишлени безредици по трибуните.

Ето и цялата декларация на НКП:

"Уважаеми привърженици, с настоящето искаме да Ви уведомим, че Националният клуб на привържениците официално прекратява своите взаимоотношения с ръководителите на ПФК "Левски".

С оглед надменното поведение и липсата на каквото и да е уважение от страна на собственика на клуба Спас Русев към "синята" публика, считано от днес, НКП престава да е част от съвместни събития, акции, срещи и каквито и да било мероприятия, провеждани с ръководството на клуба.

Спираме да бъдем медиатор и "преводач" в комуникацията с привържениците. Крайно огорчени от всичко случило се и случващо се в нашия клуб, ние прекратяваме и работата по превенция на футболното хулиганство взаимно с представители на ПФК "Левски".

Чашата преля отдавна, а ние не преставахме с опитите да „овладеем" положението. Всичко обаче спира до тук! Ние няма да спрем да сме част от "сините" редици и ще се борим до край за любимия си клуб. Дали един ден ще вървим отново заедно в името на "Левски", зависи само от вас!"

Същевременно радио "Дарик" обяви, че Русев обмисля да напусне клуба и цитира негово изказване: "По повод декларацията на НКП и последните събития обмислям да напусна Левски, като оставя акциите в клуба и се оттегля от Надзорния съвет".