Славчо Велков: Корнелия Нинова има усет към качествените личности
Секция: ПОЛИТИКА
22 Февруари 2017 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Славчо Велков: Корнелия Нинова има усет към качествените личности

/КРОСС/„Влязох в политиката, защото моят експертен потенциал може да бъде използван в бъдещия парламент." Това заяви водачът на листата на „БСП за България" в Пазарджик Славчо Велков по БТВ. Той подчерта, че поканата да влезе в политиката е дошла лично от председателя на БСП Корнелия Нинова.

„Явно тя има усет към качествените личности, пример е и кандидатурата на ген. Румен Радев, който стана президент", каза Велков. Друг мотив, за да приеме водачеството в листа на „БСП за България", той посочи залегналото в платформата на левицата. „Тя е изпълнима, социално ориентирана", посочи Славчо Велков. По повод социалната част от документа на БСП, той обясни, че тя цели да няма нито един човек под прага на бедност в страната.

„Платформата е реалистична, има стратегически характер и не обхваща само едни мандат", обясни той.

Славчо Велков каза също, че като депутат би работил за приемане на нова стратегия за сигурност на страната, която да има всеобхватен характер- ще обхваща външна, вътрешна сигурност, външни заплахи. Той бе помолен да даде и оценка на сигурността на България в момента. „След като в доклад на МВР се посочва как мигрантите са нула на южната ни граница, а има засилен натиск на северозападната, това означава, че тези хора са влезли от юг и са стигнали до другата част на страната", обясни Велков един от основните проблеми на сигурността в момента.