Фермери от цялата страна готвят протести заради забавяне на средствата за директните плащания
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2017 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фермери от цялата страна готвят протести заради забавяне на средствата за директните плащания

/КРОСС/Фермери предупредиха, че готвят протести в цялата страна заради забавяне на средствата за директните плащания. Това се случи в Пловдивския панаир, където служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков откри традиционните международни изложения за агробизнес, вино и храни.

Земеделските производители казаха, че са се организирали спонтанно, за да дойдат в Пловдив, но са съгласували действията си с всички организации в бранша. Те подчертаха, че забавените плащания са фатални за много от тях и предупредиха, че са готови да блокират пътища. Фермерите обявиха в кои сектори са засегнатите от забавянето на графиците:

Очаквах поздравителен адрес, а не закани за протести, отговори министър Бозуков и подчерта, че проблемите са засечени от неговия екип в три от дирекциите - за развитие на селските райони, за надзора и за директните плащания.
Последните 3-4 месеца преди ние да встъпим като служебно правителство, администрацията са спряли всички действия по работата за субсидиите и плащанията.

Направено всичко възможно забавянето на графиците да е минимално, допълни министърът и увери, че средствата са осигурени.