Утре ще бъде топло, с температури до 20 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2017 19:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще бъде топло, с температури до 20 градуса

/КРОСС/ През нощта ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 2° до 7°.

Утре ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Северна България ще се усили, но привечер отново ще отслабне и ще е от юг. Ще е топло, с максимални температури между 15° и 20°, показва справка на сайта на НИМХ към БАН.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 15-18°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части временно до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 1°.

В петък ще е ветровито, с променлива облачност, над много райони намаляваща и до предимно слънчево. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 15° и 20°. Привечер и през нощта срещу събота облачността бързо ще се увеличи, на отделни места в крайните западни райони и ще превали слабо.

В събота ще има значителна облачност и на много места ще превалява дъжд. В Източна България, където вятърът ще е все още от югозапад ще се задържи сравнително топло, а в Западна и Централна - дневните температури ще се понижат.

В неделя валежите ще спрат, най-късно в южните райони. Ще има значителна облачност. Вятърът ще е от североизток, слаб до умерен, с него ще продължи да прониква студен въздух и температурите ще се понижат още.