Рокли на принцеса Даяна ще бъдат показани на изложба в Лондон
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Февруари 2017 20:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рокли на принцеса Даяна ще бъдат показани на изложба в Лондон

/КРОСС/ Рокли на принцеса Даяна ще бъдат показани на изложба в Лондон в петък, 20 години след смъртта й. Колекцията е от 25 рокли, които тя облича по различни поводи - от срещи с дипломати до танци с филмови звезди. Изложбата ще бъде в двореца Кенсингтън, където принцесата живя над 15 години.

В нея са включени мастиленосиня кадифена дълга рокля, носена от Даяна, когато тя танцува с актьора Джон Траволта в Белия дом през 1985 г., както и нейната рокля "Елвис" - с висока яка и украса от перли.

Колекцията ще представи също разбирането на Даяна как да използва модата като дипломатически инструмент, казаха организаторите. Сред примерите за това е тоалет, на който е изобразена националната птица на Саудитска Арабия - соколът.

"Нашата изложба изследва историята на млада жена, която бързо трябвало да научи правилата за обличане на кралското семейство и дипломацията", каза кураторът на изложбата "Даяна: Нейната модна история" Елъри Лин.

Принцеса Даяна, майка на принцовете Уилям и Хари, беше омъжена за наследника на трона принц Чарлз между 1981 г. и 1996 г., когато двамата се разведоха. Тя загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.