Предстоящи събития в страната за 23 февруари
Секция: Предстоящи събития
23 Февруари 2017 07:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 23 февруари

/КРОСС/***София.

В 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с Елжбета Бенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия. 

***
София.
В 13.00 часа в зала „Тържествена" на Министерство на отбраната министърът на отбраната Стефан Янев ще представи резултатите от проверката на обществените поръчки на Министерството на отбраната и ще отговори на актуални въпроси на журналисти.

***
София.
От 09.00 часа. в София хотел „Балкан", Предприемачи ГЕРБ, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел", Групата на ЕНП в ЕП и „МСП Европа", организират кръгла маса на тема „Предприемачество за растеж". Участие ще вземе Елжбета Биенковска, член на Европейската комисия, отговарящ за вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и малките и средни предприятия. Очаква се във форума да участва председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. 

***
София.
От 9.30 часа в Бизнес център „Капитал форт", зала „Ню Йорк сити", ще се проведе дискусия на тема: „Печели находчиво: нови хоризонти за личните спестявания".

***
София.
Председателят на БСП Корнелия Нинова ще направи изявление в централата на партията във връзка с информацията за нейното номиниране за вицепрезидент на Социалистическия интернационал.

***
София.
От 09.30 часа в аула „Максима" на УНСС ще се състои форум „MySuccess.bg 2017 - Аз и БИЗНЕСЪТ!". 

***
София.
От 09.30 часа в СГС, 4-ти състав ще гледа делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров (чл. 123 от НК ).
***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Александър Н., Ваня Д. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Тодораков и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Д., Деян С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
В 10.00 часа в Заседателната зала на Централен съвет на ДПС ще се проведе среща на ръководството на партията с борда на директорите на Американската търговска камара, на която ще бъдат представени основните акценти от предизборната програма на ДПС. 

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа ще се проведе дискусия на бизнеса под надслов „Бъдещето на Европа. Българско председателство 2018 и приоритетите на българския бизнес и обществото. В събитието ще се включат европейските депутати Ева Майдел (ЕНП) и Георги Пирински (С&Д), вицепремиерът Деница Златева, която отговаря за подготовката на председателството в служебното правителство, външният министър Ради Найденов, Йозеф Янинг (директор на ЕСВП - Берлин) и представители на бизнес общността. 

***
София.
От 10.00 часа пред паметника на Съветската Армия Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България, Военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на Военния аташе ще положат венци и цветя във връзка с държавния празник на Руската Федерация - Деня на Защитника на Отечеството. От 10.30 часа венци и цветя ще бъдат положени и пред Паметник-костницата на съветските воини в квартал „Лозенец".

***
София
От 10.30 часа в Института по молекулярна биология „Акад. Румен Цанев" учени ще представят най-новите разработки и последните научни постижения. Събитието е част от кампанията „БАН представя своите институти", започнала в началото на тази година.

***
София.
От 11.00 часа в институцията на омбудсмана, омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия за защита правата на служителите, работещи в сферата на МВР.

***
София.
От 13.00 часа в зала 6 на НДК ръководството на ПП ГЕРБ ще представи официално водачите на листите на партията за предстоящите парламентарни избори.

***
София.
От 14.00 часа в Столична община децата от столичните детски полицейски управления, чиито творби са отличени в конкурса за ученически рисунки „Аз и детското полицейско управление" ще получат награди и грамоти в присъствието на кмета на София, ръководството на СДВР, представители на Столичната община, родители и гости.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия.

***
София.
От 14.30 часа в СГС, 5-ти състав ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Рамада", зала „Рубин", Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) ще проведе своето 30-то Общо събрание. От 13.30 часа ще се проведе пресконференция за журналисти.

***
София.
От 17.00 часа в зала 13 на ФЖМК ще бъде представен сборникът „БНР и БНТ между държавата и обществото от 1989 до 2015 г.".

***
София.
От 18.00 часа в зала 6 на НДК ще се състои официалната церемония за връчване на наградите „Златен бик".

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена първа и втора част на книгата на Христо Деянов - „Да реализираш мечтите си".

***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Община Бургас зам.-кметът Йорданка Ананиева и Веселин Пренеров - председател на постоянната комисия по култура в местния парламент, ще представят алгоритъма за работа по новата общинска програма „Бургаски деца".

***
Бургас.
От 12.00 часа в хирургическия корпус на УБАЛ-Бургас ще бъде представена новата организация при приема и изписването на болни .

***
Бургас.
От 18.00 часа в „Морско казино" ще бъде открита изложба „Светът за българския воин".

***
Видин.
От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин Българска телеграфна агенция ще връчи наградата "Бялата птица" за значим обществен принос през 2016 г. 

***
Враца.
От 18.30 часа в Градска конферентна зала ще се състои концерт на Симфониета Враца. 

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Зона Замфирова". 

***
Враца.
От 19.00 часа в Клубна зала на Младежки дом ще бъдат наградени отличените творби от XVII Национален поетичен конкурс „Любовта... " .

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала „България" на Международен панаир Пловдив заместник-министърът на земеделието и храните доц. Светла Янчева ще участва в конференцията на съветническите служби на тема „Обучение на съветници и иновационно брокерство за ефективно земеделие".

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 10 Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу Рангел Т. Той е обвинен за това, че на 30.03.2014 г. на пътя с. Брестовица - гр. Перущица при управление на МПС е нарушил пет разпоредби на ЗДвП и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и средна телесна повреда на трето лице, като деянието е извършено в пияно състояние
***
Пловдив.
От 10.15 часа в зала 1 Пловдивският апелативен съд ще гледа делото, образувано по жалби на защитниците на подсъдимия Сали Мусадет и на частните обвинители. Подсъдимият Сали Мусадет е осъден на 3 години и 2 месеца лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че на 8.01.2016 г. в гр. Кърджали, на бул. „Христо Ботев" при управление на лек автомобил, като превишил скоростта и по непредпазливост причинил смъртта на И. Е. и причинил средни телесни повреди на А. М., като деянието е извършено в пияно състояние.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 10 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу адвоката Елена С. Срещу нея е повдигнато обвинение, че в периода от 02.02.2012 г. до 21.01.2013 г., след като е била осъдена с влезли в сила съдебни актове да заплати на четири лица парични задължения в размер на 2250 лв., в продължение на една година от влизането им в сила не е изпълнила задължението си.

***
Пловдив.
От 15.30 часа в зала 10 Пловдивският районен съд ще гледа делото срещу турския гражданин Ахмет К. Срещу него е повдигнато обвинение, че по хулигански подбуди на 16.04.2015 г. в гр. Пловдив като длъжностно, при и по повод изпълнение на службата му е причинил на помощник-частен съдебен изпълнител Илияна Р. лека телесна повреда, докато е извършвала опис във фирмата.

***
Пловдив.
От 16.30 часа в 6-а аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски" ще бъдат връчени сертификати за успешно приключило практическо обучение по проект „Студентски практики - фаза 1".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Капан за самотен мъж" от Робер Тома. 

***
Трън.
От 14.00 часа ще се проведе заседание на общинския съвет в Трън.