Преди месец спонсорите бяха водени под строй в „Левски", а сега, когато котаракът дава фира, всички мишоци се разбягват
Секция: Коментари
23 Февруари 2017 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преди месец спонсорите бяха водени под строй в „Левски", а сега, когато котаракът дава фира, всички мишоци се разбягват

/КРОСС/ Преди няколко седмици цитирах тук (във Фейсбук, б.ред.) мой приятел-социолог (който следи реални социологически резултати и прави наблюдения на реални процеси във властта и обществото), че главната задача на служебното превителство, така, както е назначено от президента и по начина, по който то трябва да функционира, е да обезпечи изборната победа на БСП, което означава БСП да победи макар и с 1% ГЕРБ.

И така ББ да бъде бит не само индиректно, чрез Цецка Ц., но и директно, така че митът за неговата непобедимост да рухне и залезът му да се ускори колкото се може повече. А по този начин и ГЕРБ ще се разпадне като къща от карти, като духнато глухарче, като лавина, като НДСВ.

Днес този мой приятел ми позвъни по друг проблем - ние с него имаме и общ такъв, но да не измествам центъра с болките си, че пред очите ни с безумие се руши нещо добро и сме безсилни да спрем рушенето. И аз не пропуснах да го попитам какво става с неговата прогноза.

А той ми отговори нещо от рода на:

"Прогноза бе тогава, преди, когато всичко се намираше още в началото. Сега вече могат да се направят и първите по-точни констатации. А те говорят, че прогнозата се сбъдва. Има вече реална вероятност, благодарение и на превземането на административните и дори на медийните лостове чрез действията на служебното правителство, че и ГЕРБ, и БСП да бъдат изненадани от резултатите - едните от мащабите на загубата си, другите от процентите на победата си! Нашето общество е като стадо, то лови с инстинктите си сигналите на промяната в съотношението на силите и прескача бързо-бързо от единия лагер в другия, от едната кошара в другата - без свян, без никакви угризения. ББ излъчва все повече сигнали на слабост, на безсилие, на обреченост, на поражение."

Символично е дори унижението, което търпи любимият му "Левски". Слабостта на ББ е като махането на капака на скороварката, по-метафорично - като отварянето на Кутията на Пандора - на воля изскачат всички добре затискани от капака сделки, принуди, гадости и безумия...

Само преди месец-два спонсорите бяха водени под строй в „Левски", а сега, когато котаракът дава фира, всички мишоци и плъхове се разбягват. Такова нещо доскоро бе невъзможно. И затова е толкова показателно за случващото се у нас.

Източник: Фейсбук