Нобелистът
Секция: Анализи
23 Февруари 2017 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нобелистът

/КРОСС/ Поздравления за сполучливото определение (и попадение) на служебния премиер Огнян Герджиков по отношение на неговия предшественик. Бившият редовен (и редови) министър-председател Бойко Борисов вече (си) заслужи номинация (и) за Нобелова награда.

Заради великолепния му извод по повод (окъснялото) отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов. На този заклет въздържател и примерен ученик на Стратега от Мировяне. По дар слово. Съвсем мъничко - и по футболни познания.

Понеже същият този главсек дебнел в дълбока засада в МВР. Затова и бил оставен там. Да не би някой (си) да се готви да купува гласове. Да опорочи изборите на 26 март.

Обаче това (манипулиране) нямало да бъде като Костинброд. А по някакъв (си) друг начин. И ето го и зловещият замисъл - чрез елиминиране на полицейския шеф. За да остане извън играта, де.

Наистина щетата за дебнещите в засада е тотална, но пък е попълнена една друга гигантска празнота. По отношение признаване и почитане на заслугите и титлите Бойкови. Досега го спомен(У)вахме като пожарникар, полицай, комисар (главен, старши, по-старши и т.н. - няма значение), градоначалник, премиер. И то на два пъти. Но все нещо му се получава. Все някой му пречи. Някак си; отвътре му идва да дезертира преждевременно.

Сега вече си (го) имаме и (му) се радваме и като бъдещ Нобелист. Но не новелист, романист, а още по-малко -хуманист. А в качеството на автентичен и изпечен Бойковист.

P.S. Винету да не се брои. Изключението само потвърждава правилото.

Автор: Георги Димов