Левски има пари само за още 3 месеца
Секция: СПОРТ
23 Февруари 2017 21:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Левски има пари само за още 3 месеца

/КРОСС/ Левски има пари за 3 месеца до края на първенството. После никой не знае, призна изпълнителният директор Красимир Иванов на среща с феновете в "Универсиада". Не повече от 200-300 души дойдоха на срещата с ръководството, явно "сините" нямат никакво доверие в момента към екипа на Спас Русев.

"Загубата на Левки в настоящия момент намалява спрямо 2014 година. В последните 3 години Левски е изгубил 11,3 милиона лева. През 2014 година Левски е увеличил капитала, но с цената на заем. 26,2 милиона лева са дълговете, с парите от заемите са финансирани активите и загубата. Всеки клуб има задължения", коментира изпълнителният директор на Левски.

Това е поредната цифра на задълженията - преди те бяха 18 милиона, 20 милиона, 24 милиона.

"Акциите са в клуба и те са собственост на Спас Русев", допълни Красимир Иванов, "Месечните разходи на Левски са около 1 милион, за година разходите са 12,3 милиона лева. Тази година приходите на клуба са 11,3 милиона лева. Клубът е обезпечен до края на настоящия сезон.

Футболът е бизнес. Платихме глобата на Левски от 2014 година в европейските клубни турнири, която беше 200 000", отговори на въпрос за приходите и разходите в клуба изпълнителния директор Иванов. Той обеща, че утре на сайта ще бъде публикуван финансовия отчет на клуба.

Част от феновете нападнаха яростно Иванов и колежката му Дияна Иванова. Те контраатакуваха, че от началото на сезона за глоби Левски е платили 153 000 лева. И едва ли инвеститор ще дойде през лятото, виждайки отношенията с публиката.