Янев: Не е започнало голямото пазаруване на гласове
Секция: ПОЛИТИКА
24 Февруари 2017 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Янев: Не е започнало голямото пазаруване на гласове

/КРОСС/ "Не е започнало голямото пазаруване на гласове. Това е тема на МВР. Те са в подготовка и процес на взимане на адекватни мерки". Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Стефан Янев, който ще организира и наблюдава изборният процес.

"Организацията на изборите е важна задача. Мерките, които се взимат, са в тази посока. Заели сме се с процеса. В координация сме както с Централната избирателна комисия, така и със всички структури и хора, които имат отговорност по организацията", заяви още Янев.

Попитан за смяната на областни управители Георги Костов, Стефан Янев заяви, че категорично не стои зад тези решения.

"Това е дело на кабинета, като колективен орган за управление, заяви Янев. Основната ни задача е да имаме честни и независими избори. Що се отнася до машинното гласуване и притесненията, че то може да се провали, военният министър заяви, че дори и да не се случи, това няма да е причина да се каже, че изборите са опорочени. Ако няма машинно гласуване, нормалното гласуване с хартиени бюлетини дава достатъчно възможност да се изпълни предписанието на Конституцията за равни права при гласуване", заяви Янев.

Попитан за отстраняването на Георги Костов, вицепремиерът заяви, че мотивацията, която е дадена за отстраняването му от страна на вътрешния министър, е била достатъчно обективна. "Използвал е влияние по отношение на назначения и кадруване в системата на МВР", допълни министър Янев.