Китайски гигант иска да си сътрудничи с БДЖ
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Февруари 2017 19:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайски гигант иска да си сътрудничи с БДЖ

/КРОСС/Китайският бизнес проявява интерес за инвестиции в железопътния транспорт на България. Това е станало ясно по време на среща на служебния премиер Огнян Герджиков с вицепрезидента на една от най-големите китайски компании CRRC Луо Чонгфу. В срещата участие е взел и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, информират от "Дондуков 1".

Китайската компания CRRC е на водещо място в света по производство на транспортно оборудване.

Инвеститорите са обявили, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ. Според тях стратегическото местоположение на страната ни би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.

От своя страна Огнян Герджиков ги е уверил, че поддържането на добра бизнес среда е една от основните цели на служебното правителство. Амбицията е тя да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората.

Герджиков приветства интереса на компанията към страната ни. Той очаква контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за България, и за Китай, допълват от Министерския съвет.