Адвокатите избират кой да ги ръководи през следващите 4 години
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Февруари 2017 10:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Адвокатите избират кой да ги ръководи през следващите 4 години

/КРОСС/ Днес и утре в Националния дворец на културата 342 делегати на адвокатите от цялата страна избират кой ще е начело на адвокатурата за следващите четири години. Те решават и кои ще са 15 -те членовете на Висшия адвокатски съвет, както и 10-те резервни, които заместват редовните членове при напускане или отсъствие за повече от 3 месеца.

За втори мандата кандидатства досегашният председател на ВАдвС Ралица Негенцов, съобщи De Fakto. Зад Негенцова стои дълъг списък от адвокати, които са я предложили за поста,. В него влизат представители на гилдията не само от столицата, но и от различни колегии в страната -Варна, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Враца и Хасково. Както и адвокатите от София Валя Гигова, Валентин Бенатов, Цветана Чуклева, Ценимир Братоев и Петър Петров. Предварителните прогнози сочат, че Негенцова е най-вероятният победител в предстоящата битка.

За неин основен конкурент се смята столичният адвокат Борислав Вълчев, един от учредителите на Инициативния комитет за реформа в адвокатурата (ИКАР). Кандидатурата му официално е издигната от 13 души от софийската колегия. Сред тях са Любомир Владикин, Велислав Величков, Петромир Кънчев и доскорошния депутат от Реформаторския блок Петър Славов.