12 български боксьори са в битките за разпределение на медалите на турнира "Странджа“
Секция: СПОРТ
25 Февруари 2017 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
12 български боксьори са в битките за разпределение на медалите на турнира "Странджа“

/КРОСС/  България класира 12 състезатели в битките за разпределение на медалите в 68-ото издание на международния боксов турнир „Странджа", съобщи БГНЕС. По този начин страна ни изпревари сили като Русия и Китай, които са съответно с 6-има и с 5-има представители. 

Англия е с 4-има, а САЩ, Индия, Украйна и Беларус - с по трима боксьори. Общо 24 държави ще има полуфиналисти днес в двата сеанса, които започват в 14:30 и в 18:30 часа. За сравнение, през миналата година България имаше три жени и 7 мъже на полуфиналите, от които трима станаха шампиони.

Пръв от българите на ринга днес ще се качи най-лекият - Тинко Банабаков (49 кг), който ще спори за място на финала с индиеца Амит. Двубоят им е втори по програма от следобедната сесия, в която ще боксират още 6-има наши: Стефан Иванов (56), Айрин Исметов (64), Арман Хакобян (75), Кристиян Димитров (91), Станимира Петрова (54) и Джоана Нуамеруе (64). Очаква се мачът на Станимира да започне около 17 часа.

Вечерният сеанс се открива с мач на Габриела Димитрова срещу Роберта Мостарда (Ит) в кат. до 51 кг. Веднага след това са срещите на Златислава Чуканова (51) и Деница Елисеева (60). Около 20 часа на ринга ще излезе Даниел Асенов (52), а 45 минути след това е двубоят на последния ни представител за деня Петър Белберов (+91).

Срещите днес ще се излъчват пряко по БНТ HD, а входът за зрители за зала „София" е 10 лева за целия ден.