Германци превърнаха Mercedes-AMG S63 в суперкола
Секция: Автомобили
25 Февруари 2017 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германци превърнаха Mercedes-AMG S63 в суперкола

/КРОСС/ Доработената версия на модела развива 700 к.с.

Купето Mercedes-AMG S63 е сред любимите автомобили на тунинг-ателиетата. Една от тях - германската фирма Fostla, показа своята доработка на спортната машина, която е реализирана с помощта на експертите от компанията PP-Performance.

Стандартната версия на спортното купе Mercedes AMG S63 е оборудвана с 5,5-литров V8 двигател, развиващ мощност от 558 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Тези показатели изглеждат и без това впечатляващо за луксозен и много бърз автомобил, но във Fostla явно не мислят така.

На двигателя на купето е поставен нов софтуер, благодарение на което мощността е увеличена до 700 к.с., а тягата достига невероятните 1200 Нм. Това позволява на на машината да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

За да подчертаят спортния потенциал на автомобила и да му придадат по-ярка външност, експертите от Fostla са поставили винил със син оттенък върху каросерията и са тонирали задните светлини. Купето е получило и 22-цолови джанти Prior Design с гуми с размери 265/30 отпред и 305/25 отзад.