Атлетико и Барса излизат за нов голям сблъсък на "Висенте Калдерон"
Секция: СПОРТ
26 Февруари 2017 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атлетико и Барса излизат за нов голям сблъсък на "Висенте Калдерон"

/КРОСС/ Днес в 17:15 ще започне дербито между Атлетико Мадрид и Барселона от 24-ия кръг на Примера дивисион. Двубоят е от изключително важно значение и за двата тима. Каталунците имат шанс да оглавят класирането поне за няколко часа, ако постигнат победа на "Висенте Калдерон". Така те ще поставят под още по-голямо напрежение големия си враг Реал Мадрид, който по-късно вечерта гостува на Виляреал. "Дюшекчиите" обаче също не бива да допускат издънка, ако не искат да изпаднат от топ 4.

Статистиката показва, че Барса е в силна серия от 16 поредни мача без загуба в Примера и 3 поредни победи. Играчите на Луис Енрике обаче далеч не са убедителни и много често показват колебания в представянето си. Това си пролича най-добре в Шампионската лига, където отборът понесе тежко поражение с 0:4 от Пари Сен Жермен и с единия крак е вън от надпреварата.

Атлетико Мадрид пък бе на обратния полюс в представянето си в Шампионската лига през седмицата като записа успех с 4:2 над Байер (Леверкузен) в Германия и почти си гарантира продължаване напред. В първенството също се вижда подобрение в представянето на тима и 3 поредни победи.

През първия полусезон двата отбора не успяха да излъчат победител на "Камп Ноу" като срещата завърши 1:1. Те се срещнаха и в турнира за Купата на Испания, където Барса триумфира трудно след успех с 2:1 в Мадрид и равенство 1:1 в реванша.

Добрата новина за домакините е завръщането на защитника Диего Годин, който вече е възстановен от контузията си и се очаква да започне като титуляр. Вратарят Ян Облак обаче остава под въпрос.

За гостите пък основният проблем ще е отсъствието на Хавиер Масчерано, който има проблем с бедрото и няма да играе. От групата за мача отпадна и Арда Туран.

За победа на Атлетико може да залагате в сайта bwin при коефициент 2,95. Успех на Барса е оценен с 2,40. Ставката за равенство пък е 3,40.

Примера дивисион, 24 кръг:

АТЛЕТИКО МАДРИД - БАРСЕЛОНА

Вероятни състави:

АТЛЕТИКО: Моя, Върсалко, Савич, Годин, Луиш, Саул, Коке, Габи, Караско, Гризман, Гамейро

БАРСА: Тер Щеген, Роберто, Юмтити, Пике, Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Неймар, Меси, Суарес

Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Съдия: Антонио Матеу Лахос
Начало: 17:15 часа