"Влюбеният Шекспир“ със софийска премиера на сцената на Народния театър
Секция: КУЛТУРА
26 Февруари 2017 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Влюбеният Шекспир“ със софийска премиера на сцената на Народния театър

/КРОСС/ На 6-ти март от 19:00 часа на сцената на Народния театър, актьори от трупата на Варненския драматичен театър ще пресъздадат „Влюбеният Шекспир". Мащабната по размерите си продукция, в края на февруари ще бъде представена пред зрителите в морската столица. Няколко дни по-късно, тя ще зарадва жителите и гостите на София. Това ни съобщават от пресцентъра на Варненския драматичен театър.

Представлението е под режисурата на проф. Пламен Марков, считан за един от един от най-ярките представители на авторския режисьорски театър у нас. Постановката е създадена по драматизацията на прочутия филм на Ли Хол „Влюбеният Шекспир", получил 7 награди ОСКАР. Костюмите пък са дело на дизайнерката Мира Калоянова, обявена за един от стоте световни дизайнери с най-хубави сценични костюми в Шекспирови постановки.

Автор на музиката е Калин Николов, получил ИКАР за 2012 г. за постановката „Ричард III". И, за да бъде още по-интересно и непредвидимо онова, което ще видим, от театъра съобщават, че един от актьорите на сцената ще играе на 4 лапи. Става дума за Джон Джей Рамбо - куче от породата „джакръсел териер".

Организаторите са категорични, че макар и дебютант, Джон Джей Рамбо се справя отлично с ролята си. Дали това е така и ще повтори ли „Влюбеният Шекспир" успеха на „Ричард III", предстои да разберем.