Предстоящи събития в страната за 27 февруари
Секция: Предстоящи събития
27 Февруари 2017 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 27 февруари

/КРОСС/***София.

От 11.30 часа на „Дондуков" 2, държавният глава Румен Радев ще се срещне с президента на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров и с представители на ръководството на синдикалната организация.

***
София.
От 09.30 часа, в хотел Балкан, Заместник министър-председателите по европейските фондове и по социалните политики - Малина Крумова и Илко Семерджиев, ще вземат участие в кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени успешните практики и модели, прилагани в България в процеса на ромската интеграция.

***
София.
От 09.30 до 17.00 часа в аула 205 в сградата на софийския филиал на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, която се намира в ж.к. Дружба, гара Искър, ул. „5006" №2, ще се проведе дискусия на тема: „Нужна ли е данъчна реформа в България?".

***
София.
От 09.30 часа, 3-ти състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Георги К., Петър П., Николай С. и Манчо И., обвинени за инцидента с падналата сграда на улица „Алабин" в столицата, при който загинаха хора. 

***
София.
От 09.30 часа, 23 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу съдия Анелия Р., обвинена в престъпление по служба. 

***
София.
От 10.00 часа, в залата на ет. 11 в централата на КНСБ, председателят на БСП Корнелия Нинова ще се срещне с ръководството на КНСБ. 

***
София.
От 10.00 часа 5-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илчо И., Станко Ж., Евгений И., Станислава И., Бонка Т., Иван П., Танка П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.30 часа, в залата на БЧК (бул. „Джеймс Баучер" №76) ще се проведе дискусия на тема: „За изход от демографската катастрофа и геноцида над българските пенсионери". 

***
София.
От 11.00 часа, в Конферентната зала на Съдебната палата, ще се проведе встъпителна пресконференция, по проект „Въвеждане на електронно правосъдие в ПРБ чрез електронен документооборот, предоставяне на отворени данни и електронни услуги за КАО на гражданите и институциите", по който Прокуратура на Р. България е бенефициент. 

***
София.
От 13.00 часа 6-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Армен А., Еминидис В., Варнтан П., Лазаридис С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 13.30 часа, 18-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Огнян А., Ангел Т., Марин Я., Антон Х., Валентин П. и Васил К., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 17.00 часа в Галерия УниАрт ще се проведе церемония по награждаването на победителя в първото издание на Конкурс за нова пиеса на НБУ на тема „Справедливостта". 

***
София.
От 19.30 часа, в Червената зала на Центъра за култура е дебат „Червената къща" ще се проведе Документален спектакъл, който представя историите на част от участниците в първото Прайд шествие през 2008.

***
Асеновград.
В 17.30 часа в ресторант „Амбелино", БСП-Асеновград ще даде начало на предизборната си кампания.

***
Бургас.
От 12.00 в зала „Георги Баев" на Морското казино, ГЕРБ-Бургас ще представи листата си с кандидати за народни представители.

***
Бургас.
От 12.30 часа, в Експозиционния център „Флора" в Бургас, ще се проведе пресконференция след като Министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова ще открие първото заседание за тази година на Националния съвет по туризъм, което ще се проведе. В него ще се включат зам.-министър Ирена Георгиева, представители на други министерства, на Комисията за защита на потребителите, Българската агенция по безопасност на храните, Националната агенция по приходите, на отраслови и регионални организации, национални курорти, кметове на общини и други.

***
Бургас.
На площад "Св.св. Кирил и Методий" ще се проведе благотворителен базар по случай Баба Марта под надслов „Заедно за специалните деца на Бургас". 

***
Варна.
От 11.00 часа в Арт-салона на Радио Варна ще се пороведе пресконференция на Радан Кънев - водач на листата на "Нова република" за Варна, ще бъде представена листата на Коалиция от партии „Нова република" ( Демократи за силна България, Съюз за Пловдив, Българска демократична общност) за Трети МИР - Варна.

***
Варна.
От 11.30 часа, кметът на Варна Иван Портних ще се срещне с представители на ръководството и на студентския съвет на Медицинския университет по повод ЕМС.

***
Велико Търново. 
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на ТД на НАП- Велико Търново във връзка с новостите в данъчната кампания за 2017 година.

***
Велико Търново. 
От 16.00 часа пред ФИИ на ВТУ „Св.св.Кирил и Методий" ще се проведе Откриване на изложба на учениците от паралелките, профилирани с изобразително изкуство.

***
Велико Търново. 
От 17.00 часа пред Къщата на Е.Станев ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Е. Станев.

***
Горна Оряховица. 
От 10.00 до 15.00 часа в Историческия музей ще се проведе Работилница за мартеници.

***
Горна Оряховица./с. Драганово. 
От 16.00 часа в НЧ „Съединение-1888" ще се проведе „Работилница на Баба Марта" - изработване на мартеници с учениците от ОУ „Климент Охридски".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде поставен спектакълът „Баща под наем" от Рей Куни. 

***
Добрич.
В Дом-паметник „Йордан Йовков" се провежда изложба на пощенски картички „Поздрав от Добрич" по случай 135 години от преименуването на града от Хаджиоглу Пазарджик в Добрич. 

***
Добрич.
Във фоайето на Младежкия център ще се проведе Изложба „Баба Марта" на Ателие „Палитра" при Младежки център - Добрич с ръководител Галя Върбанова.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 106 на Пловдивския окръжен съд ще се проведе съдебно заседание по делото срещу Самуил Х., обвинен в опит да подкупи полицейски служител.

***
Пловдив.
От 09.30 часа, в зала 1 на Пловдивски окръжен съд ще се проведе заседание по делото срещу Стоян Й., срещу който е повдигнато обвинени за притежание на наркотично вещество. 

***
Пловдив.
От 11.00 часа, в зала 1 на Пловдивски окръжен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Алиш Б., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост. 

***
Пловдив.
От 13.00 часа, в голямата конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов" - Пловдив Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще се срещне с представители на професионални училища, университети и работодатели в Пловдив. Той ще участва в дискусия на тема: „Образование и бизнес - ръка за ръка". 

***
Пловдив. 
От 13:00 часа в Централата за биогаз в село Труд ще се състои среща с ръководството на фирмата-собственик на Инсталацията, на която ще бъдат показани пет източника на замърсяване и на силни миризми. Ще се представи и информация за нарушенията на няколко закона и регламенти, действащи на територията на Република България и засягащи здравето и начина на живот на 5000 български граждани. 

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Палата номер 8 на Пловдивския панаир коалиция ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ ще открие предизборната си кампания. 

***
Пловдив.
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще посети гр.Пловдив с работна визита. Програмата включва срещи с кмета на града И.Тотев, областния управител на Област Пловдив З.Димитров, Митрополит Пловдивски Николай. Също така се очаква разговор с представители на деловите кръгове на региона. В 12:30 ще бъдат поднесени цветя пред паметника на съветски войник-освободител („Альоша") и паметника на Император Александър II. 

***
Плевен.
От 10.00 часа в Ректората на МУ-Плевен ще бъде открита изложба-базар „Мартеницата - заедно да съхраним традицията". Инициативата ще се провежда в периода 27 февруари - 01 март 2017 г. от 10.00 до 14.00 ч. в Ректората.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция във връзка с тържествата, посветени на Националния празник на Република България -3 март. 

***
Смолян.
От 11.00 часа сесийната зала на община Смолян ще се проведе поредното заседание на Общинския съвет в Смолян.

***
Сливен.
От 09.30 до 16.30 часа, общинските съветници от ГЕРБ Живко Минчев и Силвия Маринова ще приемат граждани. 

***
Сливен.
От 12.00 часа, в Парк хотел „Централ", ПП ГЕРБ-Сливен ще открие официално предизборната си кампания. 

***
Шумен. 
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в област Шумен.