Huawei представи новите флагшип модели за 2017 година - P10 & P10 Plus
Секция: Технологии
27 Февруари 2017 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи новите флагшип модели за 2017 година - P10 & P10 Plus

/КРОСС/Ден преди старта на Световния мобилен конгрес 2017 в Барселона, Huawei Consumer Business Group представи своите нови флагмански модели HUAWEI P10 and HUAWEI P10 Plus. Дългоочакваните нови попълнения към P серията на компанията са комбинация от красив и обновен дизайн, и най-модерните софтуерни иновации.

Смартфоните пристигат с ярки цветове, както и с нови предна и задна камера Leica с авангардни портретни характеристики, за да направят всеки кадър кавър снимка.                                

В допълнение на HUAWEI P10 and HUAWEI P10 Plus, производителят представи своето второ поколение смарт часовници, HUAWEI WATCH 2 и Porsche Design HUAWEI Smartwatch. Новите умни 4G устройства комбинират иновативна технология с автентична изработка и стилен лек дизайн.

"Културата и технологиите продължават да имат роля във всеки аспект на нашия свят и искаме да предоставим нови продукти и преживявания, които подобряват безспорно живота ни", заяви Ричард Ю, изпълнителен директор, Huawei Consumer Business Group. "Нашите  впечатляващи нови HUAWEI P10 и P10 HUAWEI Plus пресъздават изключителните възможности за заснемане на Leica и иновативния дизайн и хардуерни иновации, които носят на потребителите едно силно изживяване".

Новата P серия устройства демонстрират ангажираността на китайския технологичен гигант да поставя нови стандарти в представянето на мобилните устройства, както и да вдъхновява индивидуалното творческото изразяване. Ключовите характеристики на устройствата включват:

  • Двойна камера Leica 2.0 за HUAWEI P10 и Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition за HUAWEI P10 Plus, отличаващи се с артистични портретни снимки с прецизна 3D технология за разпознаване на лица. Динамично осветяване за подобрение на портретите, естествен „буке" ефект и HUAWEI хибриден зуум, както и първата в света предна камера от Leica с нов, по-ярък сензор и по-голям отвор за забележителни селфи портрети.
  • Модерни цветове и дизайн, включващи първата в индустрията технология за изрязване с диамант, както и цветови варианти на устройствата, разработени в партньорство с Pantone.
  • Kirin 960 процесор, HUAWEI Ultra Memory и новият EMUI 5.1 с 4x4 MIMO антенна система и 2x2 Wi-Fi MIMO антенна система за несравнимо представяне на устройствата.

Артистично фотографско студио във вашите ръце

С 20-мегапикселов монохромен сензор и 12-мегапикселов RGB сензор, подобрени сливащи алгоритми, новата P серия устройства пристига с изключителни технически и артистични фотографски характеристики.

Портретните характеристики на устройствата включват прецизна 3D технология за разпознаване на лица, която използва 190 детайлни пресечни точки за идентификация, за по-бързо и по-точно разпознаване на чертите. Лицевото разпознаване е основата на Huawei за динамичното осветяване и подобрение на портрети. След мащабно изследване е създаден алгоритъм на изображенията, за да се прилагат подобни на стидийните осветления и разкрасяващи ефекти за сияйни портрети.

Използвайки нов алгоритъм за дълбочина на рязкост, натуралният „буке" ефект създава по-ясни, изчистени и ярки цветове, докато фонът на изображенията остава елегантно замъглен. Ефектът „буке" е наличен и за цветни и монохромни изображения и може да бъде с променящ се фокус след заснемането на снимка.

Предната Leica камера включва нов F/1.9 отвор и един изцяло нов сензор, който улавя повече светлина. Портретните функции са достъпни и с предната 8-мегапикселова камера за изключителни селфи сними. HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus автоматично разпознават дали даден потребител прави селфи на себе си или селфи с много хора едновременно. Ако устройството разчете адаптивно селфи с много хора, то превключва на режим „панорамно селфи".

HUAWEI P10 Plus се отличава с Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition. Това включва нови Leica SUMMILUX-H обективи с по-голяма F/1.8 бленда и по-висока оптична способност. Тези разнообразни обективи улавят остри близки планове, бързи действия и повече светлина в условия на ниска осветеност.

В съвместна разработка с GoPro, HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus включват т.нар. „Highlights". Това е инструмент за мобилно редактиране, който създава динамично видео от снимки и клипове на потребители, пълни с музикални парчета. Тези „акценти" могат да бъдат споделяни с приятели и семейството, само с няколко прости кликвания.

Емблематичен дизайн на P серията

С водещо в индустрията майсторство, HUAWEI P10 е красиво разработено творение, както отвътре, така и отвън. Екипът дизайнери на компанията интегрира в него първата технология за изрязване с диамант и постигане на релефна текстура, като допълнение към неговата фина матова и гланцирана повърхност.

HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus са налични в широка гама от уникални цветове, като резултат от първото по рода си партньорство с авторитетния институт по цветове - Pantone Color Institute. Комбинирайки дизайнерската експертиза на Huawei с иновациите в цветовото мислене на Pantone, бяха разработени две нови цветови гами на устройството, които отразяват характерите на съвременния потребител и създават нови тенденции в цветовете на мобилния пазар. Dazzling Blue (Заслепяващо синьо) и цветът на 2017 година на Pantone, Greenery („Зеленина"), бяха проектирани от Pantone Color Institute и оптимизирани от Huawei, за да създадат красива завършеност със сияен ефект.

Иновативната технология за изрязване с диамант ще бъде в наличност в моделите с Dazzling Blue (Заслепяващо син) и Dazzling Gold (златист) цвят. Устройствата в цвят Greenery („Зеленина"), Rose Gold (розово златист), Mystic Silver (мистично сребрист), Graphite Black (черен графит) и Prestige Gold (престижно златист) ще бъдат с фин мат, а Ceramic White (керамично бяло)  с гланц.

Следвайки вече утвърдения иноватовен дизайн на серията P, HUAWEI P10 е елегантен и тънък 6,98 мм. смартфон. В сравнение с конкурентните устройства с издадени камери, отличителният прозорец на камерата на серията P е напълно изравнен със задната част на устройството. И двата 5,1-инчови и 5.5-инчови модели имат стъклен дисплей Corning Gorilla 5, тесни и рамкирани ръбове, а HUAWEI P10 Plus има 2K дисплей за по-голяма детайлност на изображението.

Като допълнение към металния завършек за минималистичен, изчистен дизайн, сензорът за пръстови отпечатъци на HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus е вече отпред на телефона и скрит под стъклото. Той замества навигационната лента, правейки екрана да изглежда по-голям, а смарт тъч бутоните  по-бързи и по-ергономични.

Изключителни подобрения в представянето на устройството за ефикасност и свързаност

HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus поставят ефикасността на смартфона и персонализацията стъпка напред, благодарение на мощния процесор Kirin 960 и най-новия EMUI 5.1. Kirin 960 е най-новият SoC чипсет с висока производителност на Huawei. Централният процесор осигурява най-добрата многоядрена производителност сред всички SoC чипсети, а графичният процесор е със 180% подобрение в изпълнението и 40 % по-висока енергийна ефективност.

Надграждайки върху успеха на EMUI 5.0, EMUI 5.1 отива още една стъпка напред с подобрения за потребителите, оптимизация на поверителността и няколко нови характеристики. Алгоритъм за машинно учене научава поведението на потребителите и предвижда използването на приложенията, за да разпределя ресурсите на устройството по интелигентен начин и да щади тези, които не се ползват активно.

В основата на алгоритъма за машинно учене е HUAWEI Ultra Memory. Първо, механизмът на този алгоритъм научава как потребителите ползват телефоните си. След това HUAWEI Ultra Memory  използва тези данни, за да предположи използването на приложенията и управлението на RAM-а, правейки го така, че приложенията и услугите използвани най-често, да се зареждат по-бързо и да се представят по-добре по време на едновременни задачи. EMUI 5.1 също осигурява незабавна реакция на устройството с по-бърз драйвър за тъч контрол, предиктивно тъч проследяване и паралелно графично рендиране, които осигуряват плавната работа на смартфона.

С голяма 3,200 и 3,750 mAh батерии, HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus поддържат HUAWEI SuperCharge технология за зареждане. Ниският волтаж и нискотемпературното бързо зареждане идват с 5-степенен защитен механизъм, който реализира волтаж в реално време, както и текущо наблюдение на температурата, за да бъде зареждането не само бързо, но и безопасно.

Kirin 960 и EMUI 5.1 позволяват още по-модерно комуникационно изживяване и изключително мрежово свързване. HUAWEI P10 Plus включва 4x4 MIMO антенна система (4 физически антени) за работа в 4.5G мрежи. Това позволява по-бързи и по-стабилни връзки, дори на места, където покритието на сигнала е по-слабо. И двата нови модела имат 2x2 Wi-Fi MIMO антенна система (две антени) за бърза Wi-Fi скорост. За  потребителите, изискващи по-бърза и по-точна навигация чрез карти и приложения, технологията HUAWEI HiGeo комбинира мултисензорно предсказуемо проследяване и офлайн достъп до данни, за да се активира GPS-а и откриване на местоположението чрез клетъчна мрежа, което улеснява навигацията почти навсякъде.

Разширяване на партньорската екосистема за вдъхновение на креативното изразяване

В допълнение на дългосрочните партньорства с Leica Camera и Pantone, Huawei работи глобално и със Saatchi Gallery. Галерията Saatchi и Leica Camera възложиха на известни фотографи да използват Huawei P10, за да покажат тяхната собствена интерпретация на света чрез двойната камера на Huawei P10.

Huawei има сътрудничество и с престижния глобален център за изкуство и дизайн Central Saint Martins. Над 60 ученици ще работят по създаване на концепции за аксесоари на HUAWEI P10, които съчетават функции и тенденции отмодния и технологичен свят . 

Талантливият дизайнер в модната марка Ricostru - Rico Machit Au, също работи по създаването на ексклузивни аксесоари с марката Huawei. Сътрудничеството с Ricostru придава нова естетика към дизайна на технологията, смесвайки успеха в инженерството на Huawei с футуристичния дух на Ricostru. Иновативното майсторство и високотехнологичните материи, се пренасят в смартфон аксесоари, които са комфортни и луксозни при допир.

Huawei и Vogue също обединиха глобално сили, за да възпроизведат 10 знакови кавър снимки от миналото, заснети с новия HUAWEI P10 смартфон, които са част от  изложението "Coming into Fashion: A Century of Photography at Condé Nast" в в Пекин. Възстановките са направени с камерата на HUAWEI P10 от световния моден фотограф Jumbo Tsui.

Наличност на българския пазар

Моделите HUAWEI P10 и HUAWEI P10 Plus ще бъдат налични на българския пазар от 1 април 2017г. в магазините на всички мобилни оператори и големите търговски вериги за техника.