Обследват тунелите по автомагистрала „Струма“
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Февруари 2017 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обследват тунелите по автомагистрала „Струма“

/КРОСС/Специализираното звено за инспекция към Агенция „ Пътна инфраструктура" започва обследване на тунелите по автомагистрала „Струма" и главен път Е-79 от Благоевград до Кулата.

Инспекциите на съоръженията по трансевропейските пътища ще продължат през целия ден, в отрязъка до 17 часа, като е въведена временна организация на движението. По време на проверката на тунелите край Дупница и Кочериново, последователно в двете тръби ще бъде ограничено преминаването по лентата за изпреварване, както и скоростта, но движението няма да бъде спирано. При инспектирането на тунелите край село Железница и в Кресненското дефиле, ще се използват обходни маршрути по старите пътища.

Специално ще бъде проверен и тунелът на граничен пункт „ Илинден-Екзохи", който е в трикилометровата зона за контрол и в българската част на съоръжението свети само една лампа, показа преди седмица репортерската ни проверка. В другите два тунела по главен път Е-79 осветителните тела също аварират често.

В обследването на състоянието и безопасността на съоръженията освен експерти на АПИ участват и специалисти от министерствата на транспортаи вътрешните работи, и от УАСГ.