Отново хакери ни подмамват през данъчните
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Февруари 2017 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново хакери ни подмамват през данъчните

/КРОСС/Хакери ни подмамват с имейл от данъчните. Измамниците използват момента на данъчната кампания.

Разбира се съобщението е фалшиво и целта е достъп до електронната ни поща.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров обясни пред News.bg, данъчните са запознати с вируса, който ни атакува от името на приходната администрация. НАП не стои зад съобщението, което се разпространява през електронните ни пощи.

Ето и текста на фалшивото съобщение:

Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание! Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Припомняме, в края на миналата година от Приходната агенция не веднъж алармираха за фалшиви имейли, които се разпространяват от тяхно име. Множество сигнали за фалшиво съобщение постъпили в колцентъра на приходната администрация и по електронен път. От НАП призоваха получателите да не отварят въпросните електронни писма и да активират антивирусните си програми.

По-късно НАП излезе с предупреждение, че отново се разпространява вирус от нейно име. От приходната агенция призовават гражданите да не отварят прикачени файлове.