Mastercard представя образователната инициатива Girls4Tech на Световния мобилен конгрес
Секция: Технологии
27 Февруари 2017 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mastercard представя образователната инициатива Girls4Tech  на Световния мобилен конгрес
/КРОСС/• Girls4Tech, ключовата STEM програма на Mastercard, помага на момичета да повишат знанията си в дисциплини като наука, технологии, инженеринг и математика чрез реални примери
• Криптология и Дигитална свързаност са темите, които представителите на Mastercard ще засегнат по време на четиридневното YoMо изложение
• YoMо фестивалът за наука и технологии в Барселона приветства 20 хиляди ученици от Каталуния и Испания

Mastercard ще вземе участие в първото издание на изложението Youth Mobile Festival (YoMо), част от Световния мобилен конгрес в Барселона, като представи признатата си емблематична STEM програма - Girls4Tech (G4T). С нея технологичната компания цели да вдъхнови младите момичета да се превърнат в бъдещи лидери, като развият умения в сферата на STEM дисциплините (наука, технологии, инженерство и математика).

От 27 февруари до 2 март представители на Mastercard ще проведат интерактивни сесии по криптология и дигитална свързаност заедно с група ученици на възраст от 9 до 16 години, на щанд J в центъра за изложения Fira Montjüic в каталунската столица.

Girls4Tech е създадена през 2014 година, за да въведе по иновативен начин момичетата в дисциплини като наука, технологии, инженерство и математика.  Учениците, които ще присъстват на YoMo ще имат възможността не само да обогатят разбирането си за сигурни, лесни и удобни начини на разплащане, но и да се вдъхновят за потенциална кариера в сферата на STEM.

"Да бъдем част от това образователно събитие с глобалната ни инициатива Girls4Tech е доказателство за нашата социална ангажираност в посока образование и равенство на половете," твърди Роуз Бюмонт, Дирeктор „Комуникации" за Европа на Mastercard.

"В Mastercard демонстрираме на децата, че са необходими всякакъв вид интереси и умения, за да изберат кариера в сферата на STEM," добави Бюмонт.

Освен участието си на фестивала YoMo, Mastercard ще бъде част и от Световния мобилен конгрес, който ще се проведе от 27 февруари до 2 март в центъра за изложения Fira Gran Vía в Барселона. Технологичната компания ще бъде разположена на щанд 5D61.