Турция разкритикува Австрия заради Ердоган
Секция: СВЯТ
27 Февруари 2017 19:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция разкритикува Австрия заради Ердоган

/КРОСС/ Турция разкритикува Австрия, след като нейният външен министър заяви, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган не е добре дошъл да агитира сред турците, живеещи в Австрия за референдума за президентските правомощия, който ще се проведе през април в Турция, съобщава "Ройтерс".

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш коментира по време на пресконференция, че "не приветстваме" изявленията на австрийския първи дипломат Себастиан Курц относно каквото и да е посещение на Ердоган преди гласуването. Референдумът не засяга Австрия, посочил Куртулмуш.

Турците ще гласуват на 16 април на референдум за промените в конституцията, които ако бъдат приети, ще увеличат правомощията на Ердоган.

По-рано днес Курц изтъкна следното: "Прояви относно изборите (в Австрия от Ердоган) не са желани." Австрийският първи дипломат допълни, че Ердоган може да отиде в Европа и Австрия за двустранни визити "както всеки друг висш политик", но добави, че Австрия отхвърля всеки, който привнася в Австрия турската предизборна кампания и поляризация.

В Австрия живее значително турско малцинство. Ердоган е агитирал сред турци, живеещи в Европа, преди избори в миналото.