Ще сложим точка на хаоса, създаден от законопроекта за средното образование
Секция: ПОЛИТИКА
27 Февруари 2017 21:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще сложим точка на хаоса, създаден от законопроекта за средното образование

/КРОСС/ БСП ще сложи точка на хаоса, който беше създаден с приемането на законопроекта за средното образование. Това каза за Радио „Фокус" Жельо Бойчев, говорител на БСП и водач на листата на „БСП за България" в 23-ти МИР - София град по повод среща между БСП и КНСБ.

"Ние искаме да върнем основната функция, която би трябвало да има средното образование. Освен създаване на базова грамотност и знания на българските деца, да има функцията да възпитава и информира ценности. Оттам нататък държавата трябва да има и план за развитие на страната и то трябва да има достатъчно дълъг хоризонт", обясни той. „Тази връзка между образование, наука, иновации е изключително важна. Това е голямото предизвикателство, което имаме оттук нататък като страна. Няма развита икономика, няма конкурентна икономика, която да не е успяла да намери много бързи решения на променящия се свят и да реализира знанието, иновациите в реалното производство и реалното потребление. Тук нашата страна изостава доста", отбеляза Бойчев.

Жельо Бойчев подчерта, че левицата поема сериозен ангажимент към българските производители, предприемачи и земеделски стопани.