Режисьор призова да се гласува за Татяна Дончева на представление в Народния
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2017 12:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Режисьор призова да се гласува за Татяна Дончева на представление в Народния

/КРОСС/Постановка в Народния театър снощи неочаквано е приключила с предизборна агитация за Татяна Дончева, разказаха пред OFFNews зрители на пиесата "Да, господин премиер!" на режисьора Борис Панкин.

След края на представлението на сцената излезли актьори, сценографи, преводачи и режисьорът. Тогава Панкин заявил: "Един съвет, който не е агитация - ако искате да говорите за проблеми, търсете мъже. Ако искате да решавате проблеми, се обърнете към жени (цитат на Маргарет Тачър - б.а.). Дано дойде време да кажем: "Да, госпожо премиер, Татяна Дончева".

Част от зрителите и актьорите изглеждали стъписани от изявлението, разказаха нашите читатели. В същото време избухнали и бурни ръкопляскания.

"Не мисля, че има нещо лошо в това, което съм казал. В думите си не съм споменавал, че съм кандидат, номер на бюлетина или партия, а само името на Дончева. Казах и много други имена. Това се случи след края на постановката, когато всеки е свободен да си тръгне. Това е една моя лична кауза - за равноправието на жените. Постановката е блестяща политическа сатира, каквато отдавна не е имало у нас", заяви той.

От Народния театър на свой ред коментираха, че "като институция с повече от 110-годишна история Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал, че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности."

Това е позиция на една личност, изказана по време на спектакъла "Да, г-н премиер" на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", който само ползва сцената на Народния театър за своя изява.