Пъзльо се скри зад Лъжльо
Секция: Коментари
28 Февруари 2017 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пъзльо се скри зад Лъжльо

/КРОСС/Беше (ни) ясно; лидерски дебат няма да има. Изчаквахме обаче чинно - до последно. Заради протокола. Също - от кумова срама. А и за самата тръпка. Друго си е; тя е неописуема.

Сега картите вече са свалени. Царят се оказа гол. За пореден път. И този път отново не успя да ни изненада. Жалко, тъжно и комично - едновременно.

Глашатаите на бившия (двукратен) премиер Бойко Борисов сами ще (си) се надвикват по ТВ студията. Очаква ни висококачествен микс от евтина хвалба. Нещо като пълнене и празнене на огромни басейни в закачките за малчугани Много вода, много нещо.

Никак не е случайно, че само преди дни - на Сирни заговезни - глашатаите на Борисов целуваха ръка на шефа си. Всъщност, по негов си обичай, той самият им я (САМО)предложи. Да ги изпробва и пре(О)цени. За пореден път. А може - и за последен.

Понеже след като им е дал прошка, остава те сега да се по(О)трудят. Да си я (ОТ)работят. Нямат друг избор. До следващите Сирни заговезни.

Остава обаче неприятен и (НЕ)скриваем привкус. Няма какво да си кривим душата. Примерно, като бившата министърка Лиляна Павлова на магистрала. Допуска се - и в тунел. Или като действащата кметица Данчево Фандъкова. С (ПРО)дупчено ново билет(ЧЕ) в ръка. Под зоркия поглед на двукратния бивш премиер.

Накратко и обобщено: Пъзльо допълни и се скри зад Лъжльо. На народен език, специално за употреба преди избори: Шубето е голям страх.

Понеже се получава пълна синергия между Лъжльо и Пъзльо. Синергия от типа магистрална, тунелна, Черноморска. Даже междувременно - и с(К)анирана. А преди това - бетонирана и асфалтирана.

Автор: Георги Димов