Спецът по автоголове
Секция: Интервюта
02 Март 2017 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спецът по автоголове

/КРОСС/Определено спечелихме без лидерски дебат. В предлагания ни модел и щам от типа „Бойко Борисов". Закодиран по-общо в матрицата „А ла ГЕРБ".

Ако се беше състоял дебатът; нямаше да чуем и разберем нищо ново и по-различно. Щяхме да си останем (същите) неуки и невежи. Даже (напълно) е възможно - и малко повече.

Доказано кресливият (им) партиен екип просто нямаше да се спре пред нищо. За да раздува банални масали за магистрали. И тем/тям подобни. Които да (ни) омайват, препарират и баламосват.

Целта им е ясна - да се разводнява и обезсмисля самият дебат. Какъвто го иска всяка (нормална и редовна) опозиция по целия свят. Насаме, във формат „Очи в очи". Уточнения за по-изтънчените франко- и разни други -фони: „Тет-а-тет" (tête à tête). Може и „Виз-а-ви" (vis-à-vis).

Сега обаче ситуацията е коренно противоположна. Променя се с дни. Буквално вече и с часове. След проваления дебат. За добро или за зло; всеки сам да прецени. По-скоро, вървим към първото.

Казват (ни) се неща, които иначе нямаше как да чуем в ТВ студията. Например, че бившият финансов министър Вл(ади) Горанов не искал да се (и ни) промени. Нито лично той, нито с политиката по ръста на доходите. Просто нямало да има такъв.

Тогава какви бяха тия бомбастични изхвърляния и надцакване за скок на заплати и пенсии? Сега от него (под)разбираме, че това са (само)подхвърлени лесни залъгалки. Нещо като (само)свалки. За (само)употреба за пред електората. И по отношение на пенсии; и за заплати, и за данъци. Просто това не можело да стане. Нямало такъв филм.

Камъчето изплю обаче лично бившият (двукратен) премиер. Пак (ни) се зарече, врече и отсече. В неговия си стил, модел и щам. Точно като преди президентските избори.

Тогава (ни) плашеше с оставка. Сега - (май) се бил (вече) зажалил и прежалил. Тичал към опозиционно място. Второ, или трето - не уточнява. Засега.

Очевидно той си остава същият и не се променя. Не иска и не може. Противопоказно му е.

Като спец по автоголове. Със или без позволение от Началството.

Автор: Георги Димов